530 Kaplumbağa Çamurdan Kurtarılarak Doğal Yaşamına Döndü

ŞANLIURFA’da ıslah çalışmaları kapsamında suyu kesilen dere yatağında çamura saplanarak mahsur kalan 530 kaplumbağa, bakım ve rehabilitasyon süreçlerinin ardından Atatürk Barajı Göleti’ne bırakıldı.

Şanlıurfa’da 15 Mart 2023 tarihinde yaşanan ve 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından bölgede dere ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Eyyübiye ilçesindeki Karakoyun Deresi’nin Sancaktar Mahallesi’nden geçen bölümünde yapılan çalışmalar sırasında işçiler, çamur içinde çok sayıda kaplumbağanın mahsur kaldığını fark etti. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler tarafından çamur balçığından kurtarılan 530 kaplumbağa, bakım ve rehabilitasyon işlemleri için Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Burada veteriner hekimler tarafından sağlık kontrolleri yapılan kaplumbağalar, çamurları temizlendikten sonra kasalara yerleştirildi. Doğal yaşamlarına geri dönmeleri amacıyla Atatürk Barajı Göleti’ne götürülen kaplumbağalar, ekipler tarafından tek tek suya bırakıldı.

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

Related Posts

Kastamonu’da Hamile Kadın Cinayeti

Kastamonu’da hamile kadının cesedi bulundu, kocası cinayet şüphelisi olarak tutuklandı.

AKP’li Şamil Tayyar’dan dikkat çeken çıkış: ‘Cumhur İttifakı’nda bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendim’

Cumhur İttifakı’nda bir şeylerin yolunda gitmediğini öğrendiğini dile getiren AKP’li Şamil Tayyar, Erdoğan ile Bahçeli’nin yakın zamanda bir araya geleceğine yönelik kulisi bilgisini “Randevu planlaması yapılıyor” diye aktardı.

Son dakika depremler! Deprem mi oldu? 22 Nisan 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?

Son dakika deprem! Deprem mi oldu? İstanbul, Ankara, İzmir son depremler… Sarsıntı hisseden yurttaşlar, 22 Nisan 2025 Salı günü son depremlerin nerede ve kaç büyüklüğünde olduğunu merak ediyor. Peki, Son dakika depremler! 22 Nisan 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?

Papa Francis’in ölümü sonrası 900 yıllık kehanet yeniden gündemde

112. Papa Francis’in 88 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından 900 yıllık olduğu iddia edilen bir kehanet de yeniden gündeme geldi. İrlandalı Başpiskopos Aziz Malachy tarafından yazıldığı iddia edilen ve “Papaların Kehaneti” olarak bilinen metne göre 112. Papa’nın vefatından sonra ‘yedi tepeli şehir’ yıkılacak ve 2027’de dünyanın sonu gelecek.

Deprem oldu zannettiler: 40 senelik bina resmen dökülüyor

İstanbul Pendik’te 5 katlı bir binanın birinci katındaki balkon kısmi olarak çöktü. Panik yaratan olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, bina tedbir amacıyla boşaltıldı. Olay saat 16.00 sıralarında Alt Kaynarca Mahallesi Karlıca Sokak’ta …

Adana’daki sitede çıkan can aldı: İçeride ölü buldular

Adana’nın Çukurova ilçesinde bir sitenin 5’inci katında çıkan yangında evde tek yaşayan 41 yaşındaki Mustafa Özkan hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sincan escort
Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort