Öğrencilerden BAÇEM’de bitkilerin dünyasına yolculuk

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Doğadan Çocuklara” projesi kapsamında Burhaniye Faruk Kızıklı İlkokulu 4.Sınıf öğrencilerini konuk etti.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban liderliğindeki Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Gastronomi Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projede, ilkokul öğrencileri, BAÇEM’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili bilgi edindiler. Tıbbi ve aromatik bitkilerin gastronomi alanında da sıkça kullanıldığı vurgulanırken, öğrenciler BAÇEM’de bitkileri yakından inceleme fırsatı buldular.

Uygulamalı Gözlem ve İnceleme

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı BAÇEM’de, öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerin ilaç endüstrisinde, kozmetik ürünlerde, parfümlerde ve esanslarda nasıl kullanıldığını öğrendiler. Öğrencilere bitkilerin şifalı, rahatlatıcı çaylar ve baharatlar olarak da kullanım alanları hakkında bilgi verildi. BAÇEM personeli Elif Budak, öğrencilere bitkilerin yetişme koşullarını ve kullanım alanlarını açıkladı. Öğrenciler, tıbbi ve aromatik bitkileri yerinde inceleyerek gözlemledikten sonra teknik gezi sonunda biberiye fidelerini toprağa diktiler.

Related Posts

Ekvador’da 6,3 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkesi Ekvador’da 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dolmabahçe Tüneli’nde kaza: Motosiklet sürücüsü iki araca çarpıp takla attı

İstanbul’da Dolmabahçe Tüneli’nde bir motosiklet sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybederek iki araca çarptı. Kazada ağır yaralanan motosikletli hastaneye kaldırıldı.

Antik uygarlığa ışık tutacak: 5 bin yıllık soylu kadın mezarı bulundu!

Güney Amerika ülkesi Peru’da arkeologlar beş bin yıllık bir mezar keşfetti. Soylu bir kadına ait olan kalıntıların son derece iyi korunduğunu söyleyen arkeologlar, keşfin Amerika kıtasının en eski medeniyetine ışık tutacağını söylüyor.

Gençler hakim karşısında: Duruşmaya katılan Özgür Çelik’ten dayanışma mesajı

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Saraçhane eylemlerinde gözaltına alınan 93 kişinin duruşmasına katıldıklarını söyledi.

Yolcu otobüsünde 7 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Erzurum’da yolcu otobüsündeki valizde 7 kilo 100 gram sentetik uyuşturucu bulundu. Olaya ilişkin 2 zanlı tutuklandı.

DEM Parti’den Ankara’da ‘süreç’ için ev ziyaretleri

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat’ta yaptığı çağrıyı anlatmak için başlattığı çalışmalar kapsamında, Ankara’da bazı mahallelerde ev ziyaretlerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sincan escort
Tuzla Escort
Kartal Escort
Pendik Escort
Gebze Escort
Ümraniye Escort
İstanbul escort 
mut escort 
gulnar escort 
aaa
tuzla escort