Trump, göçmenlere karşı savaş açtı: Güney sınırına yığılma yapılıyor

ABD Güney Sınırına 1.500 Asker Gönderildi

ABD Savunma Bakanlığı, Başkan Donald Trump’ın imzaladığı bir karar doğrultusunda güney sınırına 1.500 asker gönderdiğini duyurdu. Savunma Bakanı Vekili Robert Salesses, güney sınırındaki yasa dışı göçmen faaliyetlerine karşı operasyonların güçlendirilmesi amacıyla istihbarat analistleri ve helikopter pilotlarını da içeren bir birliğin konuşlandırılacağını belirtti.

Askerlerin sınır bölgesine ulaşmaya başladığı doğrulandı ve Pentagon, ek olarak 2.000 takviye askerin daha hazır beklediğini bildirdi. Halihazırda sınırda görev yapan 2.500 Ulusal Muhafız ve yedek birliklerin bulunduğu belirtildi.

İç Güvenlik Bakanlığı’nın sınır güvenliği operasyonlarına destek sağlamak üzere görevlendirilen askerlerin, sınır dışı işlemlerine yardımcı olmak amacıyla askeri uçakların sağlanacağı açıklandı. Beyaz Saray ise sınır dışı uçuşların başladığını ve yasadışı göçmenlerin ülkelerine askeri uçaklarla geri gönderildiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan Trump’ın ABD’ye yasadışı şekilde girenlerin ciddi sonuçlarla karşılaşacaklarını açıkça belirttiğini ifade etti. Sözcü, askeri uçaklara bindirilen göçmenlerin fotoğraflarını da paylaştı.

Göçmenleri taşıyan iki askeri uçağın Guatemala’ya uçtuğu ve sınır dışı operasyonlarında kullanılan askeri birimlerin 1.500 yeni askerden ayrı tutulduğu belirtildi. İç Güvenlik Bakanlığı, bu operasyon dahilinde 5 binden fazla göçmenin sınır dışı edilmesinin planlandığını duyurdu.

Başkan Trump, göreve geldiği ilk dönemden bu yana güney sınırındaki güvenlik önlemlerini sıkılaştırmayı amaçlayan kararlar aldı. 2018 yılında, Meksika’dan ABD’ye doğru yola çıkan bir göçmen konvoyunun ardından sınıra aktif görevde bulunan askerlerin gönderilmesi talimatını vermişti. Bu kararın ardından Teksas, Arizona ve Kaliforniya’ya 7 binden fazla asker konuşlandırılmış ve bölgede helikopter taburları, iletişim ve sağlık birimleri görev yapmaya başlamıştı.

Başkan Trump ayrıca güney sınırında ulusal bir acil durum ilan ederek Pentagon’a kontrolü artırmak için gerekli adımları atma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Related Posts

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Netanyahu’nun Trump’ı ziyaret edeceği tarih belli oldu

İsrail basınının, diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre Netanyahu, gelecek hafta ABD’yi ziyaret edecek. Netanyahu’nun ABD ziyareti kapsamında 7 Temmuz’da Beyaz Saray’da Trump ile görüşmesinin beklendiği kaydedildi. ABD-İSRAİL HEYETLERİ …

İsviçreli yamaç paraşütçüsü Fethiye’de hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yapan İsviçre uyruklu Jaabiri Ezzeddine, kalkış sonrası yaşanan kazada hayatını kaybetti.

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü