Erdoğan’dan faiz açıklaması: 2025’te kesinlikle indireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Açıklamalar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa 8. Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, parti örgütüne ‘kırılan kalpleri onarma’ çağrısı yaparken ekonomi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. “Vatandaşın yaşadığı sıkıntıların farkındayız” diyen Erdoğan, 2025 yılında enflasyonu düşürmeyi hedeflediklerini belirterek ‘fırsatçıları’ işaret ederek fahiş fiyatlı ürünleri boykot etme çağrısı yaptı.

Kira ve konut fiyatlarındaki artışı balon olarak değerlendiren Erdoğan, buna karşı sosyal konut projesi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.

Faiz konusunda kesin bir açıklama yapan Erdoğan, “Faizi kesinlikle indirmeye başlayacağız. 2025 bunun işaret yılı olacak. Faiz insin ki enflasyon da insin. Bu artık olmazsa olmazımız” dedi.

Erdoğan, 2025 yılı için belirlenen asgari ücret rakamı olan 22 bin 104 lira için de “hesap yerine oturdu” diyerek, asgari ücretin en düşük tutar olduğunu belirtti. “İşveren daha fazla verirse elini tutan yok” diyen Erdoğan, vatandaşlardan sabır ve metanet istedi.

Erdoğan’ın Açıklamalarından Başlıklar

  • Kalpleri Tamir Edeceğiz: Kırgınlıklar varsa göz ardı etmeyeceğiz, kalpleri tamir etmeye başlayacağız. Teşkilatlarımızdan ayağı kesilenler varsa yeniden bulup parti çalışmalarımıza davet edeceğiz.
  • Yaşanan Sıkıntıların Farkındayız: Her alanda Bursa’yı destekledik ancak Koronavirüs salgınıyla dünyada dengeler değişti. Enflasyon yüzde 60-70’leri gördü. Rusya Ukrayna savaşının olumsuzluklarını biz de hissettik.
  • Fahiş Fiyatlı Ürünleri Boykot Edin: Fırsatçıların keyfi fiyatlandırmaları bizim işimizi zorlaştırıyor. Fahiş fiyatlı ürünleri boykot edin.
  • Sosyal Konut Seferberliği Başlatacağız: Deprem bölgelerindeki inşa faaliyetlerinin büyük oranda biteceği yaz aylarından itibaren ülkemizde bir sosyal konut seferberliği başlatacağız. Yeni yuva kuran gençlerimize tahsis edeceğiz.
  • Faizi Kesinlikle İndireceğiz: Faiz insin ki enflasyon da insin. 2025 bunun işaret yılı olacak. Bu artık olmazsa olmazımız.
  • Asgari Ücret Açıklaması: Asgari ücrette tarihimizin en büyük artışlarına gittik. Milletimizden sabır, metanet, ekonomi programımıza destek istiyoruz. 2025’i hedeflerimize uygun şekilde tamamlayarak, son yıllardaki sıkıntılarımızı tarihe gömeceğiz.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Trablus’tan Türkiye’ye giriş yapacak! Nefes almak bile zorlaşacak

Trablus üzerinden gelen çöl tozlarının, bugün öğleden itibaren Türkiye’ye ulaşması bekleniyor.

Adana’da IŞİD operasyonu: 6 gözaltı

SURİYE’de terör örgütü IŞİD adına faaliyet yürütüp, yasa dışı yollarla ülkeye girdiği tespit edilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Bahçeli’den DEM Parti’ye taziye ziyareti: Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen programa katılıyor

Sırrı Süreyya Önder, TBMM’de anılıyor. Anma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor.

Erdoğan ve Bahçeli’nin sürpriz görüşmesinin sebebi ortaya çıktı!

117 gün sonra ilk kez yüz yüze görüşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sürpriz görüşmesinin ayrıntıları belli oldu.

Bir zamanların paylaşılamayan ismiydi şimdi AVM’lere kadar düştü

Bir dönemin en popüler sarkıcılarından olan Nez, AVM’deki bir etkinlikte sahne aldı. Nez’in bu halini görenler “Son kullanma tarihi geçen Nez AVM’lere kadar düşmüş” demekten kendini alamadı.

Almanya’da bir dönem sona erdi… Scholz görevini Merz’e devretti

Almanya’da, Friedrich Merz, Federal Mecliste başbakan seçilmesinin ardından Olaf Scholz’dan görevi devraldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir