EMEP’ten yakılarak öldürülen Afgan işçi için çağrı: Katilleri ödüllendirildi

Zonguldak’ta yanmış cesedi bulunan Vezir Mohammad Nourtani’nin ölümüne ilişkin davada savcı, ölümü ‘iş kazası’ olarak değerlendirdi. Dört sanık hakkında 8 ile 14 yıl arasında hapis cezası istendi.

Emek Partisi’nden (EMEP) yapılan açıklamada savcının sunduğu mütalaaya tepki gösterilerek, “Savcı sunduğu mütalaa ile resmen katilleri ödüllendirdi” denildi.

Ölümün ‘iş kazası’ nedeniyle olduğunun değerlendirildiği mütalaada, ocak sahipleri Hakan Körnöş ve Enver Gideroğlu ile vinç operatörü S.K. hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olma’ ile ‘Suç delillerini yok etme’ suçlarından 14’er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer tutuklu sanık Ahmet Aydın hakkında da 8 yıla kadar hapis cezası istendi.

‘ÖLEN İŞÇİ MÜLTECİ OLDUĞUNDA HUKUKSUZLUK KAT BE KAT ARTIYOR’

EMEP’in açıklamasında şunlar dendi: “Zonguldak’ta MHP’nin eski Belde Başkanı Hakan Körnüş’ün patronu olduğu kaçak maden ocağında bulunan yanmış beden, bu düzenin çürümüşlüğünün aynasıdır! Nourtani’ye yaşatılanlar böbreğinin çalındığı iddiası, bedenin yakılması, gizlenerek ormanlık bir alana götürülmesi tüm bunlar ayrı ayrı suç teşkil ederken nasıl oluyor da savcı mütalaasında sanıklara 14 yıl gibi bir süre talep ediliyor? Nourtani mülteci yoksul bir işçi olduğu için mi yoksa onu öldürenler siyasi iltisakları da göz önüne alınan birer patron olduğu için mi böyle bir mütalaa hazırlanıyor? Irkçılığın, nefretin, sömürünün, iş cinayetlerinin, hukuksuzluğun birleştiği bu düzen Türk, Kürt, Afgan milliyeti ne olursa olsun tüm işçilerin canına kastediyor. Fakat ölen işçi mülteci olduğunda ise hukuksuzluk kat be kat artıyor.”

NOURTANİ DAVASI YAŞAM HAKKI VE İNSANCA YAŞAM MÜCADELESİ!

Kamuoyuna davaya sahip çıkma çağrısı da yapılarak şunlar denildi: “Vezir Mohammad Nourtani davasına sahip çıkarken tüm mültecilerin yaşam hakkına, işçi sınıfının insanca yaşam mücadelesine sahip çıkmış olacağız. Bu nedenle parti olarak tüm dava süreçlerini takip etmekteyiz. Fakat geniş bir kamuoyu yaratılmadan bu davada da mültecileri öldürmeye cüret edenlere ödül verir gibi bir cezasızlık uygulanacaktır. Cezasızlık politikalarına karşı tüm işçi ve emekçileri, demokratik kamuoyunu bu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz. Mücadeleyi büyütmek için birleşelim.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Acil durum hattı çöktü: 13 milyon kişiye ‘aramayın’ çağrısı

ABD’de 13 milyon kişinin yaşadığı Pensilvanya genelinde 911 acil yardım hattı çöktü. Vatandaşlara, acil durumlar dışında bu hattı aramamaları çağrısı yapıldı.

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

Boykotla zora düşen Espressolab çöpçatanlığa mı başladı?

19 Mart operasyonlarının ardından CHP lideri Özel’in boykot çağrısı yaptığı markalar arasında bulunan ünlü kahve zinciri Espressolab flört uygulaması çıkardıklarını duyurdu.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.

Trump’tan büyük gaf! Ana dili İngilizce olan ülke liderine sordu: Böyle konuşmayı nereden öğrendiniz?

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Haziran’da beş Afrika ülkesinin lideriyle Beyaz Saray’ın Devlet Yemek Salonu’nda bir araya geldi. Farklı dillerde konuşan katılımcılar, toplantıda çeviri için kulaklık kullandı. Ancak Liberya Devlet Başkanı Joseph Boakai konuştuğunda, Trump bir kulaklığa ihtiyaç duymadı çünkü Liberya’nın resmi dili İngilizce.

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı