Son dakika… Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hastaneden yapılan açıklamada, 15 Nisan 2025 tarihinde şuurunu kaybeden ve solunum ile kardiyak arrest yaşayan Önder’in hastaneye ambulans ile getirildiği belirtildi. Acil olarak “Aort Diseksiyonu” teşhisi konulan Önder’e aort kapak değişimi ve tek damar by-pass ameliyatı uygulandı. Ancak, hastanın durumu giderek kötüleşerek çoklu organ yetmezliğine neden oldu.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Önder, 18 gün süren mücadelenin ardından 3 Mayıs 2025 tarihinde hayatını kaybetti. Hastane yaptığı açıklamada “Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verdi.

Önder’in vefatının ardından Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da bir taziye mesajı yayınladı. Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TBMM Meclis Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kalp Krizi Geçiren Önder, Aort Damarı Yırtıldı

Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan’da gece geç saatlerde kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırıldığında kalbi iki kez duran Önder, doktorların müdahalesiyle hayata döndürüldü. Kalp krizi sonucu aort damarının yırtıldığı belirlenen Önder, acil bir operasyon geçirdi ve yoğun bakıma alındı.

12 saat süren zorlu bir ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavisi devam eden Önder’in durumu, tedavinin 13. gününde nörolojik açıdan kötüleşmeye başladı. Reflekslerinin azaldığı ve sağlık durumunun ciddileştiği belirtildi.

Related Posts

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 14 ölü: “Hastanelerde 3 günlük yakıt kaldı”

İsrail ordusunun Gazze’ye devam eden saldırılarında 14 Filistinli öldü. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, hastanelerde sadece 3 gün daha yetecek yakıt kaldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP’ye tepki: İşi polisin üzerine otobüs sürmeye kadar vardırdılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) otobüsünün polislerin üzerine sürülmesi olayına sert sözlerle tepki gösterdi. Erdoğan, kentsel dönüşüme ilişkin de mesajlar verdi.

Son Dakika… Özgür Özel’e yumruklu saldırı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’e yapılan veda töreninde yumruklu saldırıya uğradı.

Putin’den “nükleer” gözdağı: Umarım kullanmaya gerek olmaz

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile savaşta şimdiye kadar nükleer silahları kullanmaya gerek olmadığını söyledi.

Erzurum’da heyelan: Evin çatısına kaya düştü

Erzurum’da meydana gelen heyelan paniğe neden oldu. Bir evin çatı katı duvarı, düşen kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı.

Piknikte oyun oynayan çocuk patlamamış top mermisi buldu

Bursa’da İznik Gölü sahilinde oyun oynayan 13 yaşındaki çocuk, Alman yapımı 1916 yılı üretimi olan patlamamış top mermisi buldu. Top mermisi daha sonra ekipler tarafından patlatılarak imha edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir