İsrail ordusu Gazze işgalini genişletme planları kapsamında yedek askerleri çağırmaya başladı

İsrail Ordusu Yedek Askerleri Göreve Çağırdı, Gazze’de Operasyonlar Yoğunlaşıyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze’deki operasyonlarını “yoğunlaştırmak ve genişletmek” amacıyla on binlerce yedek askerini göreve çağırmaya başladı.

Rehinelerin geri alınması ve Hamas militanlarının yenilgiye uğratılması hedefiyle gerçekleştirilen operasyon kapsamında IDF, baskıyı arttırarak yeni bölgelerde faaliyet gösterecek ve yer altı ile yer üstündeki altyapıyı yok edecek.

ABD Başkanı Donald Trump’ın bölge ziyaretinden sonra gerçekleşeceği belirtilen operasyon için uluslararası müzakerelerde henüz anlaşma sağlanamadı. Hamas’ın elinde tuttuğu 59 rehineden 24’ünün hala hayatta olduğu düşünülüyor.

İsrail’in 18 Mart’ta yeniden başlattığı saldırı sonrasında hiçbir İsrailli rehine serbest bırakılmazken, Gazze’de geniş bölgeler ele geçirilerek yüz binlerce Gazzeli yerinden edildi.

Related Posts

Estetik olan kadın ‘keşke şişman kalsaydım’ diyerek isyan etti

Karın germe ameliyatı olan Chantelle Woolston, ‘keşke şişman kalsaydım’ diyerek pişmanlığını dile getirdi.

Dağıstan’da polis ekibine saldırı

Dağıstan’da devriye gezen polis ekibine kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılması üzerine çatışma yaşandı.

Altının nasıl oluştuğuna dair yeni bir ipucu bulundu

Altının evrende nasıl oluştuğuna dair yeni ipuçları keşfeden bilim insanları, elementin kökenine dair ezber bozan bir olasılığı araştırıyor. Bu keşif, uzay kökenli madencilik anlayışını da değiştirebilir.

Ege’de Mayıs ayında denize girilebilecek sahiller belli oldu!

Balıkesir’in Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinin de içinde bulunduğu Kuzey Ege’de deniz sezonu açıldı.

Moldova’da Aziz George kurdelesi takan yaşlılar para cezasına çarptırılıyor

Moldova’da muhalefetteki ‘Zafer’ Koordinasyon Komitesi’nin lideri Aleksey Petroviç, ülkede Aziz George kurdelesini takan vatandaşlara para cezası kesmeye devam eden polisin bu amaçla ünlü politikacıları veya savunmasız yaşlıları seçtiğini belirtti.

Romanya’da cumhurbaşkanlığı seçimi tamamlandı

Romanya’da bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk sonuçları belli oldu. Bu seçim, geçtiğimiz kasım ayında Rusya’nın müdahil olduğu iddiaları nedeniyle iptal edilen seçimden aylar sonra yapıldı. Oy verme işlemi yerel saatle 19.00’da sona erdikten sonra başlayan sayım sürecinin ardından açıklanan ilk verilere göre, hiçbir aday yüzde 50 barajını aşamadığı için seçimler ikinci tura kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir