Anket sonuçları ortaya koydu! ‘İktidar değişmezse İmamoğlu serbest kalmaz’

Türkiye Raporu: İmamoğlu Tutuklanmalı mı?

2-6 Mayıs 2025 tarihleri arasında 2 bin kişi ile yapılan ankete göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması konusundaki toplumun düşüncesi incelendi.

Vatandaşların %60’ı İmamoğlu’nun Tutuksuz Yargılanmasını Destekliyor

Ankete katılanların %60’ı, İmamoğlu’nun tutuksuz bir şekilde yargılanması gerektiğini düşünüyor.

“AKP İktidarda Oldukça…”

Her 5 katılımcıdan 2’si, AKP’nin iktidarda olduğu sürece İmamoğlu’nun tutuklu kalacağını düşünüyor.

Yine her 5 katılımcıdan 1’i, İmamoğlu’nun gelecek genel seçimlerden sonra serbest bırakılacağını düşünürken, ilk duruşmada serbest kalacağını düşünenlerin oranı %14 seviyesinde kalmış.

Katılımcıların %24’ü ise konu hakkında fikir beyan etmemiştir.

Related Posts

Muğla’da odalar ve borsalar zeytin yasası için ayakta

Muğla Ticaret Borsası (MTB), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) ortak açıklama yaparak, zeytinlik alanlarda sanayi, madencilik ve enerji projelerine izin verilmesini içeren, kamuoyunda ‘Zeytin Yasası’ olarak bilinen torba yasanın stratejik öneme sahip tarımsal üretim alanlarına zarar vereceği endişesini dile getirdi.

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Netanyahu’nun Trump’ı ziyaret edeceği tarih belli oldu

İsrail basınının, diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre Netanyahu, gelecek hafta ABD’yi ziyaret edecek. Netanyahu’nun ABD ziyareti kapsamında 7 Temmuz’da Beyaz Saray’da Trump ile görüşmesinin beklendiği kaydedildi. ABD-İSRAİL HEYETLERİ …

İsviçreli yamaç paraşütçüsü Fethiye’de hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yapan İsviçre uyruklu Jaabiri Ezzeddine, kalkış sonrası yaşanan kazada hayatını kaybetti.

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü