Tüketiciyi “korsan gözlükçülerden” koruyacak düzenleme yolda

Optisyenlik Hakkında Kanun Teklifi TBMM’de Görüşülüyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen kanun teklifi ile ilgili olarak AA muhabiri tarafından derlenen bilgilere göre, Optisyenlik Hakkında Kanun’unda değişiklik yapılması öngörülüyor.

Yapılacak düzenlemelere göre, optisyenler müessese faaliyetleriyle ilgili kayıtları, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak tutmak zorunda olacaklar.

Optisyenlik uygulamalarına uymayanlara 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek. Ayrıca, belirli optisyenlik uygulamalarına ilişkin yasakların 5 yıl içinde tekrarı durumunda cezalar artırılacak ve üçüncü ihlalde optisyen 1 yıl meslekten men edilecek.

Odalara Üyelik Şartı Getirilecek

Kamu kurumlarında ve kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanlar ile eczacılık faaliyetini beraber yapanlar hariç, odalara üye olmayan optisyen-gözlükçüler mesleki faaliyette bulunamayacaklar.

Optisyenlik işletmesi kurmak isteyen kişiler veya tüzel kişiler, müesseselerini bağlı oldukları sicile 30 gün içinde kaydedip ilan etmek zorunda olacaklar.

Her ilde en az 150 meslek mensubuna kayıtlı oda kurulacak ve yılda bir kez genel kurul toplanacak.

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne Yönelik Düzenlemeler

Kanun teklifiyle birlikte, optisyen-gözlükçüler odalarının yanı sıra Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği’ne ilişkin düzenlemeler de yapılacak.

Ayrıca, mesleki onura uymayan, birlik kararlarına aykırı hareket eden ya da görevlerini yerine getirmeyen meslek mensuplarına çeşitli cezalar verilecek.

Haksız Rekabetin Önüne Geçilecek

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Başkanı Ergün Karaçanak, yapılan düzenlemelerin birlik organ ve yetkilerini yeniden yapılandıracağını ve meslektaşların kamu sağlığına daha iyi hizmet vermesini sağlayacağını belirtti. Ayrıca, haksız rekabetin önüne geçilmesi ve tüketicilerin korunması için çeşitli önlemler alınacak.

Related Posts

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Bir alkol grubuna daha zam geldi: Yeni fiyatlar açıklandı

Alkol fiyatları ÖTV’deki artışın artından zamlandı. Bir alkol grubuna daha zam geldi.

Brent fena yükseldi: Akaryakıta yine zam mı geliyor?

Küresel petrol piyasalarında yukarı yönlü hareket dikkat çekiyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tarifelere dair karar süresini 1 Ağustos’a ertelemesi, belirsizlikleri artırırken petrol fiyatlarını destekleyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Çarşamba …

Avrupa’dan ABD ile ticaret anlaşması açıklaması: Tüm senaryolara hazırız

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle bir ticaret anlaşmasına varmak için yakın bir şekilde çalıştığını, ancak Brüksel’in tüm senaryolara hazırlandığını söyledi.

“Yerel Yatırım Konuları Listesi” Resmi Gazete’de yayımlandı

​​​​​​​Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve bölgelerin rekabet güçlerini artırmak temel amaçlarıyla “Yerel Yatırım Konuları Listesi” hazırladı.