Gazze’de felaket derinleşiyor: Açlıktan 19 kişi daha hayatını kaybetti

Gazze’deki Saldırılarda Hayatını Kaybeden Filistinlilerin Sayısı 59 Bini Geçti

Gazze Şeridi’ne yönelik süren İsrail ordusu saldırıları, 7 Ekim 2023’ten bu yana devam ediyor ve maalesef hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 59 bini aştı. Son 24 saat içinde, Gazze’de 19 kişinin açlıktan öldüğü bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 134 ölü ve 1555 yaralı getirildi. İsrail ordusunun 19 Ocak’ta varılan ateşkesi ihlal ederek 18 Mart’tan bu yana düzenlediği saldırılarda ise 8,196 kişi hayatını kaybetti, 30,094 kişi yaralandı.

Genel olarak, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda toplam ölü sayısı 59,029’a yükselirken, yaralı sayısı 142,135’e ulaştı. Maalesef enkaz altında hala birçok kişinin kaldığı düşünülüyor.

Sistematik Yardım Saldırıları

Gazze’de İsrail ve ABD destekli “Gazze İnsani Yardım Vakfı”nın dağıtım noktalarında gerçekleşen saldırılarda, 27 Mayıs’tan bu yana 1,021 kişi hayatını kaybetti, 6,511 kişi ise yaralandı.

Raporlara göre, İsrail’in yardım girişlerini engelleyerek bölgedeki açlık krizini derinleştirdiği ve saldırıların genellikle çadırlarda yaşayan yerinden edilmiş sivilleri hedef aldığı belirtilmektedir.

Çadırlara, Okullara, Ev ve Parklara Saldırı

Gazze’nin Han Yunus’un el-Mevasi bölgesinde, yerinden edilen bir ailenin çadırına düzenlenen saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti. Bölgedeki diğer bir çadıra yapılan saldırıda ise biri çocuk 2 kişi daha hayatını kaybetti. Deyr el-Belah bölgesinde de 2 kişi bombardımanda yaşamını yitirdi.

Deyr el-Belah bölgesinde geniş bir alana yönelik “zorunlu tahliye” çağrısının ardından, yüzlerce Filistinli gece boyunca güvenli bölgelere kaçmaya çalıştı.

Gazze kentindeki sivillerin hedef alındığı saldırıda 5 kişi, Cibaliya’da gerçekleşen insansız hava aracı saldırısında ise 5 kişi daha hayatını kaybetti. Nasr Caddesi’nde bir evin hedef alınması sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, Rimal Mahallesi’ndeki bir anaokuluna düzenlenen saldırıda bir çocuk yaralandı.

Related Posts

Yarış Spikeri Esen Gök’ten Üzücü Haber

39 yaşındaki Esen Gök, İstanbul’daki evinde ölü bulundu, Nazilli’de toprağa verildi.

45 Salihli FSK’da Taner Eser Dönemi

Manisa Süper Amatör Küme’nin yeni ekibi 45 Salihli FSK, teknik direktörlük görevine Taner Eser’i getirdi. Kulüp Başkanı İsmail Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı imza töreninde, Eser, Salihli’yi en iyi şekilde temsil etme hedefinde olduklarını belirtti.

Kilis Başsavcılığına Emre Kaya Atandı

Emre Kaya, HSK kararnamesiyle Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına atandı ve göreve başladı.

Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın Cenazesi Bilecik’e Gönderildi

Eski CHP Milletvekili Lale Karabıyık, Bursa’da yapılan törenin ardından Bilecik’e defnedildi.

İzmir’de ‘fön rüzgarı’: Termometreler 40 dereceyi gördü

İzmir’de, Basra Alçak Basıncı’nın taşıdığı sıcak “fön rüzgarları”nın etkisiyle kendisini hissettiren sıcak hava, sokağa çıkmak durumunda kalanlara zorluk yaşatıyor.

MİT Başkanı Kalın, MHP lideri Bahçeli görüşmesi sona erdi

MİT Başkanı İbrahim Kalın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştirdi. İbrahim Kalın saat 14.00’te AK Parti’yi, saat 15.30’da DEM Parti Meclis Grubunu ziyaret edecek.