‘Okul birincisi’ skandalına yargı freni

SÖZCÜ’nün ülke gündemine getirdiği ‘sahte okul birincisi skandalı’ yargıya taşındı. Okul notlarıyla sonradan oynanarak okul birinciliğinin elinden alındığını belirten Yağmur Çolak yaşadığı skandalı hem Milli Eğitim Bakanlığı müfettişine anlattı hem de dava açtı. Yürütmenin durdurulması istemiyle dün (pazartesi) açılan dava, zamanlama açısından kritik önem taşıyordu. Çünkü ÖSYM’nin tercih başvuruları Çarşamba günü son buluyor. İdare Mahkemesi bu durumu göz önünde bulundurarak ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdi. Böylece Yağmur’un ÖSYM’nin okul birincilerine sağladığı kontenjanlardan yararlanma hakkı kaybolmamış oldu.

Yağmur Çolak, Milli Eğitim Bakanlığı ve CİMER’e yaptığı şikayet başvurusunun ardından şikayetini bir de bakanlık müfettişine anlattı. Ardından da konuyu Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine taşıdı. Ankara Barosu Genel Sekreteri Avukat Özge Şimşek Çağlayan aracılığıyla açılan davanın dilekçesinde, Yağmur Çolak’ın okulundan birincilikle mezun olduğu, mezuniyet töreninde kendisine birincilik plaketi verildiği ve isminin birincilik kütüğüne çakıldığı, ancak birinciliğinin ÖSYM’ye bildirilmediği, yerine başka bir ismin gönderildiği belirtildi. Dilekçede, hukuka aykırı işlemin iptali ve yürütmenin durdurulması talep edildi.

BELGE VE BİLGİLERİ GETİR

Yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme, özel okul ile Milli Eğitim Bakanlığından şikayet konusu işlemle ilgili, birincilik belgesi, not ortalamaları ve diğer tüm bilgi ve belgelerin onaylı birer suretini 3 gün içerisinde mahkemeye göndermesini istedi. Bilgileri vermeye mecbur olduğu okula ihtaren bildiren mahkeme, savunmanın da bu süre içerisinde yapılmasını talep etti.

Related Posts

Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 34 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı, 16 ildeki operasyonda 2 milyar TL hacimli şebekeye yönelik 34 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Klyuchevskoy Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Rusya’da meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki depremin ardından lav püskürtmeye başlayan Klyuchevskoy Yanardağı yeniden faaliyete geçti.

Antalya operasyonunda dördüncü dalga: Kuyumcu ve döviz bürosuna kayyum atandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddiasıyla başlatılan operasyonun dördüncü dalgasında bir kuyumcu ile bir döviz bürosuna kayyum atandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Otyam’dan Selim Selçuk isyanı

Arzu Ece Otyam, Selim Selçuk’un sessiz sedasız defnedilmesine tepki gösterdi. Otyam, “Yazıklar olsun size” diyerek müzisyen dostlarını eleştirdi.

Ruslar iş başında: Barajı hackleyip suyu boşalttılar

Norveç İstihbarat Başkanı, Rus yanlısı bir grubun ülkedeki bir barajı hackleyerek içindeki suyu saatlerce boşalttığını söyledi.

AKP kurucusundan Erdoğan’a fotoğraflı mesaj

Arınç, AKP’nin kuruluş yıl dönümnde” Bugün ihtiyaç duyduğumuz şey, toplumun değişen dinamikleri paralelinde bu ruh ve şuur ile yeni bir yorum ve kucaklaşmadır” yorumunu yaptı. Arınç’ın paylaşımında seçtiği fotoğrafta ise Erdoğan’la yolları ayrılan 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP’ye geçen Abdüllatif Şener de yer alıyor.