ATO Başkanı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na destek verdi ve “kayıt dışı ekonomiyi” eleştirdi

Yüksek Dolaylı Vergiler İşletmeleri Zayıflatıyor, Diyor ATO Başkanı Gürsel Baran

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu‘nun OSB’lerde vergi denetiminin artırılmasına yönelik eleştirilerine destek verdi.

Ekonomim Gazetesi’nin haberine göre, ATO Başkanı Gürsel Baran vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını vurguladı.

“Vergi Reformu Şart”

Baran, vergi reformunun acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yüksek dolaylı vergi oranları, işletmelerimizin rekabet gücünü zayıflatıyor. KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin payının yüksek olması, vergi adaletini de olumsuz etkiliyor” dedi.

Kayıt dışı ekonominin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Baran, “Kayıt dışı ekonomi, ülkenin gelişimine engel oluyor. Kayıtlı işletmeler, kayıt dışı işletmelerle rekabet etmek zorunda kalıyorlar. Kayıt dışı ekonomiye ulaşılamadığı için haksız rekabete neden oluyor” şeklinde konuştu.

Vergi sisteminin basitleştirilmesi gerektiğini belirten Baran, tek oranlı bir yapıya geçilmesinin ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasının hem mükelleflere kolaylık sağlayacağını hem de devlet gelirlerini artıracağını dile getirdi.

“Aflar Vergi Uyumunu Zayıflatıyor”

Baran, “Aflar ve yapılandırmalar maalesef vergiye uyumu azaltıyor. ‘Zaten affedecekler’ beklentisi, vergi ödemelerini etkiliyor ve moral bozuyor. Vergi ödemek bir vatandaşlık göreviyse, af beklentisiyle ilişkilendirilmemeli ve işletmelerle uyum içinde olacak bir yapıya sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

Haberin Tamamı İçin Buraya Tıklayın!

Related Posts

Google’a açılan davada yeni gelişmeler: Türkiye nasıl etkilenecek?

Google’a karşı açılan dava yalnızca şirketin geleceğini değil, küresel dijital düzenlemeleri ve Türkiye’deki rekabet politikalarını da yakından ilgilendiriyor.

Sütaş’tan Tahsildaroğlu’na onlarca süt şirketine soruşturma!

Çiğ süt alımı, süt yemi satışı ile paketlenmiş süt ve süt ürünlerinin üretim ve satışı alanlarında faaliyet gösteren 41 teşebbüs ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği hakkında Rekabet Kurulu tarafından soruşturma başlattı. Rekabet …

Rekabet Kurulu, 41 süt şirketi hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu 41 süt şirketi hakkında soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu’ndan süt sektörüne dev soruşturma: Çok sayıda şirket mercek altında!

Rekabet Kurumu, süt sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirket hakkında soruşturma başlattı.

Nisanda en fazla kazandıran yatırım aracı belli oldu

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde nisanda en yüksek aylık reel getiri yüzde 8,54 ile külçe altında gerçekleşti.

TMSF onayladı: Ünlü mobilya şirketi resmen satıldı!

TMSF, Boydak Holding bünyesindeki Bellona’nın satışını gerçekleştirirken, İstikbal Mobilya’nın satışı için de hazırlıklar sürüyor. İstikbal’in satış takvimi netleşiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir