Çankırı’da Zirai Don Meyve Ağaçlarına Zarar Verdi: Çiftçiler Verim Bekliyor
Çankırı’da geçtiğimiz hafta kar yağışıyla birlikte sıcaklığın sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesi, zirai donun meyve ağaçlarına zarar vermesine neden oldu. Yukarıçavuş köyünde çiftçilik yapan vatandaşlar, meyve ağaçlarının zarar görmesinin ardından hububat ekili tarlalardan iyi verim almayı umut ediyor.
Kadir Kara, don nedeniyle meyve ağaçlarının kuruduğunu belirterek, “Geçen sene verimimiz çok güzeldi ancak bu sene havaların soğuk olması ve yağışın zamanında gelmemesi sebebiyle zararımız büyük. Yağmur yağdı ancak etkili olmadı. İlerleyen süreçte bol yağmur bekliyoruz ve umarım zararımızı telafi ederiz. Meyve ağaçlarından bu sene verim alamayabiliriz fakat ekinlerimize iyi bakacağız” şeklinde konuştu.
Diğer bir çiftçi Satı Kara ise meyve ağaçlarının kurumasıyla birlikte ürün fiyatlarının artabileceğini belirtti. “Bu yıl çoğu meyve ağacı ürün veremeyecek durumda. Zirai don nedeniyle ağaçlarda meyve kalmadı ve fiyatlar yükselebilir. Umuyoruz ki ilerleyen süreçte durumumuz düzelir” dedi.
Çiftçiler, yaşanan zirai don olayının ardından hem meyve ağaçlarına hem de ekili tarlalara bol yağmur ve sıcak hava temennisinde bulundu.
More Stories
Vodafone 5G Hazırlıklarına Devam Ediyor
Kurban Bayramı öncesi fiyatlar netleşiyor: Küçükbaş ve büyükbaşta tahmini rakamlar
Altın rekor kırmıştı dolar ve Euro’da son durum