CHP’li Gürer: ‘Sinir sistemi üzerinde olumsuz etkisi olan olan Çin tuzunun ülkemizde kullanımı devam ediyor’

Çin Tuzu Kullanımı Halk Sağlığını Tehdit Ediyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çin tuzunun gıdalarda kullanımıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Gürer, monosodyum glutamat adıyla bilinen maddenin farklı ürünlerde kullanılmasına dikkat çekerek, bu maddenin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

Gürer, Pakistan’ın bu maddeyi yasakladığını, Hindistan’ın çocukların tükettiği hazır gıdalarda yasakladığını ve Avrupa Birliği’nin hazır gıdalarda bu maddenin oranını yüzde 1’in altında tutmak için katı kurallar getirdiğini belirtti. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu maddenin etikette belirtilmesini zorunlu kıldığını ifade etti.

Çin tuzunun sinir sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabileceğini, aşırı tüketildiğinde baş ağrısı, migren, çarpıntı, yorgunluk gibi sorunlara neden olabileceğini söyleyen Gürer, Türkiye’de ise bu maddenin hala kullanılmaya devam ettiğine dikkat çekti.

“Çin Tuzunun Halk Sağlığı Üzerindeki Etkileri Yeterince Araştırılmıyor”

Gürer, Çin tuzunun bağımlılık potansiyeline sahip olduğuna ve beyin gelişimi ile dikkat eksiklikleri gibi sorunlara yol açabileceğine işaret ederek, Sağlık Bakanlığı’na bu konuda soru önergesi verdiğini belirtti. Türkiye’de obezite oranının yüksek olduğu bir dönemde bu maddenin kullanımının yeterince araştırılıp araştırılmadığını sorgulayan Gürer, halk sağlığı için gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını merak ettiğini dile getirdi.

“GDO’lu Ürünlerin Kontrolü Daha Titiz Olmalı”

Gürer, Türkiye’de gıda ithalatının artmasıyla birlikte ürünlerin GDO içeriğinin incelenmesi gerektiğini söyleyerek, Türkiye’de GDO’lu ürün satışının yasak olmasına rağmen yem satışının serbest olduğunu hatırlattı. Ülkeye gelen ürünlerin içeriğinin daha detaylı ve titiz bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, bu konuda bilimsel çalışmaların yapılmasının önemine dikkat çekti.

Related Posts

İran’daki nükleer tesislerin son durum açıklandı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Grossi, İran’ın Natanz ve Fordo nükleer tesislerinde ilave hasar meydana gelmediğini açıkladı. Birleşmiş Milletler’in nükleer denetim organı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Başkanı Rafael …

İran arabuluculara ulaştı iddiası… Misilleme döngüsü masada mı kırılacak

Ortadoğu’da büyük endişeye neden olan İsrail-İran çatışmasının nereye evrileceği merakla beklenirken, Tahran yönetiminin arabuculardan çatışmaları sona erdirmesi için ABD’yi devreye sokmalarını istediği iddia edildi.

UAEA: Dünkü saldırıda İsfahan’daki nükleer sahada bulunan 4 kritik bina hasar gördü

UAEA: Dünkü saldırıda İsfahan’daki nükleer sahada bulunan 4 kritik bina hasar gördü

Pentagon teorisi yeniden gündem oldu! İsrail’in saldırısını ilk onlar fark etti

Sosyal medya platformu X’teki bir hesap, İsrail’in İran’a yönelik saldırısından yaklaşık 1 saat önce Pentagon’daki pizza siparişlerinde olağanüstü yoğunluk olduğunu açıklayınca meşhur Pentagon teorisi yeniden gündeme geldi.

‘Nükleer yok oluş’ uyarısı: Hiroşima’ya atılan bombadan çok daha etkili, dakikalar içinde milyonlarca insan ölebilir

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, Hiroşima’nın 80. yılında yayınladığı videoda nükleer savaş riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti. Gabbard, “Bugün sahip olduğumuz silahlar, Hiroşima’da kullanılan bombadan çok daha yıkıcı” dedi.

İran’dan geri adım yok: ‘İsrail pişman olana kadar operasyonlara devam edeceğiz’

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfezl Şikarçi, “Suçlu Siyonist pişman olana kadar operasyona devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi ise İsrail’e karşı etkili yanıt için toplantı gerçekleştirdi.