CHP’li isimden ‘Cumhur reyonu’ tepkisi: Başarısızlıklarının itirafı

CHP’li Burhanettin Bulut, zincir marketlerde devlet destekli “Cumhur Reyonu” kurulacağı haberlerine ilişkin olarak, “Vatandaşı enflasyon karşısında ezilmekten kurtaramayan iktidar, aslında kendi başarısızlığının itirafı olan vitrin politikalarıyla oyalanıyor.” düşüncesini dile getirdi.

Bulut, “Devlet bez mi satar?’ diyerek yıllar boyunca Türkiye’nin fabrikalarını birer birer özelleştiren iktidar, bugün kendi yarattığı ekonomik çıkmazı ‘Cumhur Reyonu’yla çözmeye çalışıyor.” yorumunu yaptı.

Bulut şunları kaydetti:

Zincir marketlerin yüzde 10-15’lik kısmında devlet etiketli, sabit fiyatlı ürünler satılacağı açıklanıyor.

Yıllardır uygulanan yanlış politikaların bedeli, üreticiye de tüketiciye de ağır yük olarak dönüyor.

Tarım Kredi marketleri, tanzim satış çadırları ve şimdi de “Cumhur Reyonu”… Hepsi günü kurtarma hamlesi…

Vatandaşı enflasyon karşısında ezilmekten kurtaramayan iktidar, aslında kendi başarısızlığının itirafı olan vitrin politikalarıyla oyalanıyor.

Asıl yapılması gereken çok basit: Üreticiyi doğrudan desteklemek, çiftçinin maliyetini düşürmek, tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak!

Related Posts

Hatay’da hasadı başladı: 85 bin ton rekolte bekleniyor

Verimli topraklarıyla bilinen Hassa’da bağlarda olgunlaşan üzümler, üreticilerin yoğun mesaisiyle tek tek toplanıyor. Bölge halkı için önemli bir geçim kaynağı olan üzüm, hem iç piyasada tüketiliyor hem de farklı illere gönderilerek ekonomiye katkı …

Borsada tarihi zirve

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, 11.268,72 puanı görerek seans içi tarihi rekorunu kırdı. Önceki rekor 11.252,11 puan ile 18 Temumz 2024’te görülmüştü.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook’dan Trump’a istifa yanıtı: Niyetim yok

ABD Başkanı Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lisa Cook’u istifaya davet ettiği çağrının ardından Cook’dan cevap geldi. Cook, “Bir tweette sorulan bazı sorular nedeniyle görevimden istifa etmeye niyetim yok.” ifadesini kullandı.

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci elde hareketlilik; uzman isimden araba alacaklara tüyo!

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci elde hareketlilik; uzman isimden araba alacaklara tüyo!

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Filosunu Yeniliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan alınan 18 milyon Euro kredi ile itfaiye filosuna 72 yeni araç kazandırıyor. Bu yatırım, doğal afetlere karşı dayanıklılığı artırmayı hedefliyor.

Borsada şirketlerin yarısı zarar açıkladı: En çok zarar edenler hangileri?

Borsa İstanbul’da bilanço dönemi şirketler için kritik sonuçlar getiriyor. Finansal tablolar, yatırımcıların piyasa ve sektör trendlerini değerlendirmesinde belirleyici oluyor. Şirketlerin performansı, hem yerli hem yabancı yatırımcıların kararlarını şekillendiriyor.