Grand Kartal Otel kimin, Kartalkaya Kayak Merkezindeki otelin sahibi Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde Yaşanan Yangın Otelde Büyük Panik Yarattı

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel‘de sabah saatlerinde çıkan yangın, büyük panik yarattı. Otelde konaklayanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken, 10 kişi hayatını kaybetti, 32 yaralı var.

Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’ne bağlı Grand Kartal Otel’de gece saatlerinde çıkan yangında, en az 10 kişi hayatını kaybetti. Sömestr tatili nedeniyle otelin doluluk oranının yüzde 80-90 arasında olduğu, otelde 234 kişinin konakladığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının saat 03.27’de başladığını ve müdahale için 267 kişilik bir ekibin olay yerine sevk edildiğini açıkladı. Yangının söndürülmesi için çalışmaların devam ettiği belirtilirken, Yerlikaya ayrıca 32 kişinin yaralandığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.

Grant Kartal Otel Kimin?

Grand Kartal Otel’in hikayesi, orman mühendisi Mazhar Murtezaoğlu’yla başlıyor. Aslen Rizeli olan Murtezaoğlu, 1960 yılında Bolu’ya gelerek Bolu Dağı Kantini’ni kurmuş ve adını ise hazırladığı yemeklerle duyurmuş.

İsviçre’den ilham alarak, Bolu’nun zirvesinde Kartalkaya’da bir kayak merkezi kurma hayalini gerçekleştiren Murtezaoğlu, bölgedeki altyapı eksikliklerine rağmen önce Kartal Otel’i, ardından ise Grand Kartal Otel’i inşa ediyor. Grand Kartal Otel, Türkiye’de kış turizminin en iddialı isimlerinden

Grand Kartal Otel, 2000 metre rakımda yer alıyor.

Mazhar Murtezaoğlu Kimdir?

1926 yılında Rize’de doğan Murtezaoğlu 30 Nisan 2019 yılında hayatını kaybetti.

1974 yılında Kartalkaya kayak merkezinin temellerini atmasıyla tanınan Türk turizmci Murtezaoğlu’nun adı Sakarya ve Bolu’daki iki caddeye verildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da Murtezaoğlu’na özel ödül verilmiştir.

Hüseyin Tunçay, Murtezaoğlu’nun hayatını konu alan “Bolu’da İz Bırakanlar 1- Bir Kış Masalı Mazhar Murtezaoğlu” isimli kitabı yazmıştır.

Related Posts

Boykotla zora düşen Espressolab çöpçatanlığa mı başladı?

19 Mart operasyonlarının ardından CHP lideri Özel’in boykot çağrısı yaptığı markalar arasında bulunan ünlü kahve zinciri Espressolab flört uygulaması çıkardıklarını duyurdu.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.

Trump’tan büyük gaf! Ana dili İngilizce olan ülke liderine sordu: Böyle konuşmayı nereden öğrendiniz?

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Haziran’da beş Afrika ülkesinin lideriyle Beyaz Saray’ın Devlet Yemek Salonu’nda bir araya geldi. Farklı dillerde konuşan katılımcılar, toplantıda çeviri için kulaklık kullandı. Ancak Liberya Devlet Başkanı Joseph Boakai konuştuğunda, Trump bir kulaklığa ihtiyaç duymadı çünkü Liberya’nın resmi dili İngilizce.

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.

Putin, savaşta kaybettiği genç işçilerin yerine 1 milyon Hintli getirecek

Rusya, Ukrayna’daki savaş nedeniyle boşalan sanayi kadrolarını doldurmak için Hindistan’dan 1 milyon işçi getirmeye hazırlanıyor. Rusya, iş gücü açığını kapatmak için artık Sri Lanka ve Kuzey Kore ile de benzer anlaşmalar yapıyor.