İddia: DEM Partili iki ismin İmralı ziyareti hava şartları nedeniyle ertelendi

DEM Partisi, İmralı’ya Gitmek İçin Gönderilen Heyetin Ziyareti Hava Şartları Nedeniyle Ertelendi

DEM Partisi’nin PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla İmralı’ya göndermek üzere başvuruda bulunduğu iddiasına olumlu yanıt geldi. Bu doğrultuda, DEM Partili milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ile Pervin Buldan‘ın bugün İmralı’ya gitmesi bekleniyordu. Ancak, planlanan deniz yoluyla gerçekleştirilmesi planlanan ziyaret, kötü hava koşulları sebebiyle haftaya ertelendi.

MHP lideri Bahçeli, uzun süredir DEM Partisi ve İmralı arasındaki görüşmelerin faydalı olacağı yönünde açıklamalar yapıyordu. Sabah gazetesinin iddiasına göre, DEM Partisi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Van Milletvekili Pervin Buldan’a İmralı ziyareti için izin verildi.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, bugün gerçekleştirilmesi planlanan ziyaret, olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi. Görüşmenin haftaya gerçekleşeceği belirtiliyor.

TIKLAYIN – Sabah: DEM Partisi’nin Öcalan’la görüşme talebi kabul edildi, iki isim bugün ya da yarın İmralı’ya gidiyor

Related Posts

AKP’li belediye başkanından cinsiyetçi bank ayrımı

AKP’li Çorum Belediyesi, kent meydanındaki bazı banklara ‘cinsiyet ayrımı’ getirdi. Bazı bankların yanına “Hanımefendilere ayrılmıştır” levhası konuldu. Uygulama sosyal medyada yoğun tepki gördü.

AB, 5 bin askerden oluşan ‘acil müdahale gücü’nü aktif hale getirdi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, 5 bin askerin yer aldığı “acil müdahale gücü”nün operasyonel hale geldiğini bildirdi. Kallas, “Bu güç, bir kriz patlak verdiğinde Avrupa’nın daha hızlı hareket etmesini sağlayacak” açıklamasını yaptı.

Zaharova: Lavrov, Fidan’la Ukrayna meselesini istişare edecek

Dün Fidan’ın bu hafta Moskova’yı ziyaret edeceğini duyuran Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova, bugünkü açıklamasında Lavrov-Fidan görüşmesinde ele alınacak konulardan bahsetti.

ABD ve Türkiye’den ortak açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’da yapılan Türkiye-ABD Suriye Çalışma Grubu toplantısında “Suriye’nin toprak bütünlüğünün” öneminin altının çizildiğini ve “güçlü ikili ilişkilerde yeni bir ortaklık dönemine” vurgu yapıldığını bildirdi.

2 hidroelektrik santrali özelleştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihale sonucunda, Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Seyhan 2 ve Yüreğir hidroelektrik santralleri ile bu santrallerin kullandığı taşınmazların işletme hakkı, 190 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Gazişehir Enerji Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.’ye verildi.

Terör örgütü PKK duyurdu: Öcalan ‘baş müzakereci’ ilan edildi

Terör örgütü PKK’nin sözcüsü, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada “süreç”le ilgili görüşmeleri yürütmek için Abdullah Öcalan’ın ‘baş müzakereci’ olduğunu söyledi.