İsrail’den Yemen’de hava harekâtı: DSÖ Başkanı Tedros havalimanı saldırısının ortasında kaldı

İsrail, Yemen’in başkenti Sana’da bulunan uluslararası havalimanı dahil bir dizi hedefe hava saldırısı düzenledi.

Hava saldırısında Hudeyde Limanı da hedef alındı.

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Sana’daki uluslararası havalimanında saldırının gerçekleştiği sırada bulunuyordu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hava kuvvetlerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini belirterek, “Husi terör örgütü”nün hedef alındığını savundu.

Netanyahu, “İran’ın kötülük ekseninin terör kolunu ortadan kaldırmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.

DSÖ Başkanı Tedros, Yemen’deki tutuklu BM personelinin serbest bırakılması ve ülkedeki insani durumun değerlendirilmesi için Yemen’de bulunduğunu belirtti.

Tedros, saldırı sırasında yaşananları şu şekilde aktardı: “Yaklaşık iki saat önce Sana’dan uçağa binmek üzereyken, havaalanı bombardımana uğradı. Uçağımızın mürettebatından biri yaralandı. Havalimanında en az iki kişinin öldüğü bilgisi geldi.”

“Hava trafik kontrol kulesi, terminal binası ve bulunduğumuz yerden sadece birkaç metre ötedeki pist hasar gördü.”>

Sana’daki havalimanından yayınlanan görüntülerde, saldırıyla birlikte büyük bir panik yaşandığı açıkça görülüyor.

Husilerin kontrolündeki bir haber ajansı, saldırılarda 3 kişinin öldüğünü ve yaralılar olduğunu bildirdi.

Liman ve havalimanının yanı sıra iki enerji santralinin de saldırıya uğradığı belirtildi.

Husiler, İsrail’in Gazze savaşını başlatması sonrasında, Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik nakliyeleri hedef almaya başladı.

Related Posts

Acil durum hattı çöktü: 13 milyon kişiye ‘aramayın’ çağrısı

ABD’de 13 milyon kişinin yaşadığı Pensilvanya genelinde 911 acil yardım hattı çöktü. Vatandaşlara, acil durumlar dışında bu hattı aramamaları çağrısı yapıldı.

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

Boykotla zora düşen Espressolab çöpçatanlığa mı başladı?

19 Mart operasyonlarının ardından CHP lideri Özel’in boykot çağrısı yaptığı markalar arasında bulunan ünlü kahve zinciri Espressolab flört uygulaması çıkardıklarını duyurdu.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.

Trump’tan büyük gaf! Ana dili İngilizce olan ülke liderine sordu: Böyle konuşmayı nereden öğrendiniz?

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Haziran’da beş Afrika ülkesinin lideriyle Beyaz Saray’ın Devlet Yemek Salonu’nda bir araya geldi. Farklı dillerde konuşan katılımcılar, toplantıda çeviri için kulaklık kullandı. Ancak Liberya Devlet Başkanı Joseph Boakai konuştuğunda, Trump bir kulaklığa ihtiyaç duymadı çünkü Liberya’nın resmi dili İngilizce.

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı