İstanbul, Ankara, İzmir… 1 Ocak’ta ücretsiz olacaklar

Yeni Yılın İlk Günü Raylı Sistemler Ücretsiz Olacak

Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı, yeni yılın ilk günü ücretsiz hizmet verecek. 1 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, vatandaşlar 1 Ocak Çarşamba günü, Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferlerinden ücretsiz faydalanabilecekler.

Haber: Anadolu Ajansı

Related Posts

Ebru Gündeş’in eski sözlüsü hayatını kaybetti

Eski Bakan Emin Kul’un avukat oğlu, ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in eski sözlüsü Çaka Kul geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

AKP’li belediye başkanından cinsiyetçi bank ayrımı

AKP’li Çorum Belediyesi, kent meydanındaki bazı banklara ‘cinsiyet ayrımı’ getirdi. Bazı bankların yanına “Hanımefendilere ayrılmıştır” levhası konuldu. Uygulama sosyal medyada yoğun tepki gördü.

AB, 5 bin askerden oluşan ‘acil müdahale gücü’nü aktif hale getirdi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, 5 bin askerin yer aldığı “acil müdahale gücü”nün operasyonel hale geldiğini bildirdi. Kallas, “Bu güç, bir kriz patlak verdiğinde Avrupa’nın daha hızlı hareket etmesini sağlayacak” açıklamasını yaptı.

Zaharova: Lavrov, Fidan’la Ukrayna meselesini istişare edecek

Dün Fidan’ın bu hafta Moskova’yı ziyaret edeceğini duyuran Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova, bugünkü açıklamasında Lavrov-Fidan görüşmesinde ele alınacak konulardan bahsetti.

ABD ve Türkiye’den ortak açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’da yapılan Türkiye-ABD Suriye Çalışma Grubu toplantısında “Suriye’nin toprak bütünlüğünün” öneminin altının çizildiğini ve “güçlü ikili ilişkilerde yeni bir ortaklık dönemine” vurgu yapıldığını bildirdi.

2 hidroelektrik santrali özelleştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihale sonucunda, Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Seyhan 2 ve Yüreğir hidroelektrik santralleri ile bu santrallerin kullandığı taşınmazların işletme hakkı, 190 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Gazişehir Enerji Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.’ye verildi.