Kahramanmaraş’ta Raylı Sistem ve Altyapı Projeleri Hız Kazanıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel: Raylı Sistem Çalışmaları Hız Kazanıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, bakanlıklarla yaptıkları görüşmeler sonucunda, şu anda iki firmanın ulaşım master planında revizyon yaptığını belirtti. Görgel, “En ideal güzergahlarıyla raylı sistem çalışmasını dönemimiz içinde başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, şehirde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şairler Tepesi’nde gerçekleştirilen programa; 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuba Köksal, Mevlüt Kurt ve Mehmet Şahin, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Durdu Sefa Kekeç ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Çam da katıldı. Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın geleceğine yön verecek projelere dair değerlendirmelerde bulunurken, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, yaptığı açıklamada, Bağlantı Yolu Projesi’nin ihalesinin tamamlandığını belirterek, “Kahramanmaraş’ımız her geçen gün daha da ilerliyor. Toplam 1 Milyar TL’lik yatırımla hayata geçirilecek projeler, şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Görgel, sözlerine devam ederken, raylı sistem çalışmalarının da hız kazandığını belirterek, “Şehir genelinde toplu taşıma kullanan günlük 130 bin hemşehrimiz var. Raylı sistemin fizibil olması için bu rakamın 250 binleri geçmesi gerekiyor. Bakanlıklarımızla görüşerek raylı sistem çalışmalarını hızlandırıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Görgel Stadyum Projesi hakkında da bilgi vererek, “Kahramanmaraş Stadyumu projemizi tamamladık ve yakında ihale sürecine gireceğiz. 17 bin 500 kapasiteye sahip stadyum, şehrimize değer katacak bir proje olacak” açıklamasında bulundu. – KAHRAMANMARAŞ

Related Posts

AKP’li belediye başkanından cinsiyetçi bank ayrımı

AKP’li Çorum Belediyesi, kent meydanındaki bazı banklara ‘cinsiyet ayrımı’ getirdi. Bazı bankların yanına “Hanımefendilere ayrılmıştır” levhası konuldu. Uygulama sosyal medyada yoğun tepki gördü.

AB, 5 bin askerden oluşan ‘acil müdahale gücü’nü aktif hale getirdi

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, 5 bin askerin yer aldığı “acil müdahale gücü”nün operasyonel hale geldiğini bildirdi. Kallas, “Bu güç, bir kriz patlak verdiğinde Avrupa’nın daha hızlı hareket etmesini sağlayacak” açıklamasını yaptı.

Zaharova: Lavrov, Fidan’la Ukrayna meselesini istişare edecek

Dün Fidan’ın bu hafta Moskova’yı ziyaret edeceğini duyuran Rus Dışişleri Sözcüsü Zaharova, bugünkü açıklamasında Lavrov-Fidan görüşmesinde ele alınacak konulardan bahsetti.

ABD ve Türkiye’den ortak açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’da yapılan Türkiye-ABD Suriye Çalışma Grubu toplantısında “Suriye’nin toprak bütünlüğünün” öneminin altının çizildiğini ve “güçlü ikili ilişkilerde yeni bir ortaklık dönemine” vurgu yapıldığını bildirdi.

2 hidroelektrik santrali özelleştirildi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihale sonucunda, Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Seyhan 2 ve Yüreğir hidroelektrik santralleri ile bu santrallerin kullandığı taşınmazların işletme hakkı, 190 milyon TL bedelle en yüksek teklifi veren Gazişehir Enerji Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.’ye verildi.

Terör örgütü PKK duyurdu: Öcalan ‘baş müzakereci’ ilan edildi

Terör örgütü PKK’nin sözcüsü, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada “süreç”le ilgili görüşmeleri yürütmek için Abdullah Öcalan’ın ‘baş müzakereci’ olduğunu söyledi.