Kapuçin maymunları başka türün yavrularını kaçırıyor

Max Planck Hayvan Davranışları Enstitüsü Araştırması: Kapuçinlerin Alet Kullanımı Şaşırtıcı Bir Boyutta!

Almanya’daki Max Planck Hayvan Davranışları Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, Panama’ya bağlı Jicaron Adası’ndaki kapuçin maymunlarının alet kullanımı incelenmek üzere adaya 2022 ile 2023 yıllarında 80’den fazla kamera yerleştirildi.

Araştırmacılar, çekilen videolarda kapuçinlerin taş, sopa gibi cisimleri kullanmasının yanı sıra daha önce görülmemiş bir davranış sergilediğini keşfettiler.

Video kayıtlarında, kapuçinlerin, Jicaron Adası’nda yaşayan uluyan maymunların yavrularını ağaç tepelerinde yalnız oldukları anlarda yakalayarak onları başka yerlere götürdüğünü gözlemleyen bilim insanları, bu davranışın sebebini anlamlandırmakta zorlanıyorlar.

Bununla birlikte, araştırmacılar, kapuçinlerin içgüdüsel ebeveynlik duygularının başka bir türün yavrularını “kaçırma” eylemiyle ilişkili olabileceği üzerinde duruyorlar.

Araştırma sonuçları, Current Biology dergisinde yayımlandı ve bilim dünyasında büyük ilgi gördü.

Related Posts

Milli atıcılar Münih’te mücadele ediyor

Milli atıcıların da katıldığı Havalı ve Ateşli Silahlar Dünya Kupası’nın Münih ayağı sürüyor.

ChatGPT’nin en insansı yeteneği artık ücretsiz kullanılabilecek

OpenAI, yapay zekâ sohbet deneyimini daha da kişiselleştirmek için önemli bir adım attı. Şirket, ChatGPT’nin kullanıcılarla yaptığı konuşmaları hatırlayabilmesini sağlayan ve şimdiye dek sadece ücretli abonelere sunulan özelliği, artık ücretsiz kullanıcıların da erişimine açtı.

Elon Musk’ın siyasetle acı tanışması: Cumhuriyetçilerin Tesla’yı hedef alan yasasına öfke kustu

Musk, tasarıyı “iğrenç bir ucube” olarak nitelendirerek sert tepki gösterdi. Musk’ın Başkan Donald Trump’a yakınlaşma motivasyonları ve servetinin ana kaynağı olan Tesla’dan uzakta 130 gün boyunca özel bir hükümet çalışanı olarak zaman geçirmesinin …

Yapay zekâ avukatların başını yaktı | Kullanımı da hatalar da gittikçe yaygınlaşıyor

ABD’de davalara hazırlık aşamasında yapay zekâ ürünlerinden faydalanıp başı derde giren avukatlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Peki bütün sorunlara rağmen neden hukukçular ChatGPT ve benzerlerinden vazgeçemiyor? Daha da önemlisi bu işin sonu nereye varacak?

Japonlar standart optik fiber kablo kullanarak veri hızında rekor kırdı

Japon araştırmacılar, standart kalınlıktaki optik fiber kablo kullanarak saniyede 1,02 petabit veri iletim hızıyla yeni bir dünya rekoru kırdı.

Yapay zeka isyan bayrağını çekti! Büyük tehlike ortaya çıktı

Yapay zeka güvenliği alanında çalışan Palisade Research, OpenAI’ın yeni nesil yapay zeka modeli o3’ün, kendisini kapatmaya yönelik komutlara direndiğini ve kapatılma mekanizmalarını sabote ettiğini ortaya çıkardı. Bu bulgular, gelişmiş yapay …