Kulis: AKP’de Erdoğan sonrasına hazırlık mı yapılıyor?

Gülsen Solaker: Siyasette Hareketlilik Devam Ediyor

Son günlerde siyasette sertleşme artarken, muhalefetin yanı sıra iktidar kanadında da önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP, Erdoğan’ı tekrar aday gösterebilmek için uğraşırken, bazı isimler ise Erdoğan sonrası döneme hazırlanıyor.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırıyla siyasetin tansiyonu yükselirken, artan kutuplaşmanın sonuçları kulislerde tartışılıyor.

Üsküdar Belediyesi’nden AKP’li Meclis Üyesi Ekrem Baki, belediye meclisinde istifasını açıkladı. Baki, yaşanan baskılar ve kutuplaşmanın artması nedeniyle AKP’den istifa ettiğini belirterek, Numan Kurtulmuş’un kurduğu Has Parti ekibinin önemli isimlerinden biriydi.

Ekonomide de son dönemde bazı önemli gelişmeler yaşanıyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, TÜSİAD ziyaretinde yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını eleştirdi. Ayrıca TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da vergi politikalarına karşı çıkarak vergi sisteminin adil ve şeffaf olması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, TÜSİAD ve Yüksek İstişare Konseyi başkanlarına yönelik açılan soruşturmalar gündemdeyken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ekonomi kurmayları TÜSİAD’ı ziyaret etti.

Rahatsızlık Siyasi Sonuçlar Doğurabilir mi?

Ankara’da hala beklenen kabine değişikliği ve Meclis Başkanlığı seçimi öncesi gelişmeler üzerinde durulurken, siyaset bilimciler siyasi hoşnutsuzluğun ne gibi sonuçlar doğurabileceğini tartışıyor. Uzmanlara göre, bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurması pek olası görünmüyor.

Siyaset bilimci İbrahim Uslu, AKP’nin içinde farklı düşünen isimlerin bulunduğunu ve bu hoşnutsuzluğun siyasi bir sonuç doğurmasının zor olduğunu belirtiyor. Yine de, bazı politikalardan rahatsız olanların şikayetlerini açıklamayı tercih etmeyebileceğini ifade ediyor.

Related Posts

Ülke şokta! Muhalefet lideri bir araca bindirilip zorla kaçırıldı

Mozambik’te siyaset sahnesi sarsıcı bir gelişmeyle gündeme oturdu. Demokratik Devrim Partisi’nin lideri Vitano Singano, kimliği belirsiz 6 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen Singano’dan hâlâ haber alınamıyor.

Trump ve Zelenski görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin baş danışmanı Andriy Yermak, ABD Başkanı Donald Trump ile Zelenski arasında görüşme gerçekleştiğini duyurdu.

Mezuniyet töreninde diplomasını yırtmıştı: Doruk Dörücü serbest

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını yırtan CHP Gençlik Kolları üyesi Doruk Dörücü adliyeye sevk edildi. Doruk Dörücü serbest bırakıldı.

Yıldız futbolcu kazada öldü!

İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’un Portekizli yıldızı Diogo Jota ve futbolcu kardeşi Andre Jota, İspanya’nın Zamora şehrinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Türkiye-Libya anlaşması Mısır’ı da rahatsız etti

Libya’nın doğusundaki güçleri kontrol eden Halife Hafter’e bağlı Tobruk Temsilciler Meclisi’nin Türkiye ile deniz yetki sınırlarının belirlenmesi anlaşmasını onaylamak üzere olduğuna yönelik çıkan haberler sonrası Yunanistan’ın ardından Mısır’ın da harekete geçtiği öğrenildi.

Son dakika… Trump ve Putin’den kritik görüşme

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Bir saat süren görüşmede, iki lider İran ve Ortadoğu konularını konuştu.