MHRS’ye 15 yılda 2 milyardan fazla randevu talebi

MHRS Uygulaması ile Kullanıcılar Telefona Bakmadan Randevu Alabiliyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, MHRS uygulaması 2010 yılında pilot olarak Erzurum ve Kayseri’de başlatıldıktan sonra 2012 yılında Türkiye genelindeki tüm kamu hastanelerine yayıldı. Bu uygulama sayesinde, vatandaşlar istedikleri hastane ve doktordan randevu alarak sıra beklemeden sağlık hizmeti alabiliyorlar.

MHRS, randevuların telefon operatörleri, MHRS web sitesi ve mobil uygulama aracılığıyla alınabildiğini belirtiyor. Bu sayede, sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşıyor ve sağlık sistemi daha verimli hale geliyor. Ayrıca, dezavantajlı gruplara da öncelik verilerek sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlanıyor.

MHRS Üyelik Sayısı 74 Milyon 887 Bin Kişiye Ulaştı

2010 yılından itibaren 90 milyon 241 bin 477 tekil vatandaşın MHRS uygulamasını kullandığı ve toplam 2 milyar 169 milyon 281 bin 283 randevu verildiği belirtiliyor. Bu randevuların büyük bir kısmı ALO 182 çağrı merkezi, mobil uygulama ve web sitesi üzerinden alınmış. 2025 yılı Mart ayı itibarıyla MHRS portalına üye olan kişi sayısı ise 74 milyon 887 bin 439 olarak açıklandı.

Related Posts

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?