Narin Güran davasında ikinci gün: Sanıklar adliyeye getirildi

Narin Güran Davasında 4 Sanık Müebbet Hapis İstemiyle Yargılanıyor

Diyarbakır’da geniş güvenlik önlemleri altında devam eden Narin Güran davasında tutuklu 4 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İkinci duruşmanın ikinci gününde tanıkların ifadesi alınıyor.

8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni dere yatağında bulunmuş ve bu olayın ardından tutuklanan sanıklar, Diyarbakır Adliyesi’ne getirilerek duruşmaya başlandı.

Amca Salim Güran, savcının mütalaasına karşı savunmasını yapıyor. Dosya kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar da duruşmada hazır bulunuyor.

Savcının mütalaasında aile bireylerinin organize bir şekilde hareket ederek Narin Güran’ı öldürdüğü belirtiliyor. Gün boyunca süren duruşmada savcı, sanıkların suç ortakları olduğunu ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almaları gerektiğini talep ediyor.

Mahkeme başkanının, savcının ve avukatların sorularına genellikle “Bilmiyorum ve hatırlamıyorum” şeklinde yanıt veren tanıkların ifadesiyle dava dosyasına aile toplantısı görüntüleri de eklenmiş durumda.

Narin Güran Davasında Tanıkların İfadesi Alınıyor

Related Posts

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

Boykotla zora düşen Espressolab çöpçatanlığa mı başladı?

19 Mart operasyonlarının ardından CHP lideri Özel’in boykot çağrısı yaptığı markalar arasında bulunan ünlü kahve zinciri Espressolab flört uygulaması çıkardıklarını duyurdu.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.

Trump’tan büyük gaf! Ana dili İngilizce olan ülke liderine sordu: Böyle konuşmayı nereden öğrendiniz?

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Haziran’da beş Afrika ülkesinin lideriyle Beyaz Saray’ın Devlet Yemek Salonu’nda bir araya geldi. Farklı dillerde konuşan katılımcılar, toplantıda çeviri için kulaklık kullandı. Ancak Liberya Devlet Başkanı Joseph Boakai konuştuğunda, Trump bir kulaklığa ihtiyaç duymadı çünkü Liberya’nın resmi dili İngilizce.

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.