Özgür Özel’den Müsavat Dervişoğlu’na yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu’na Yanıt!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun tüm TBMM’de yaşanan gerilime dair yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Özel, “Müsavat Bey’in açıklamalarını takip ettim. Ben Meclis tarihinde grup başkanvekilliği yapan iki kişiden birisiyim. Dün akşam yaşananları dikkatlice sonradan izleme imkanım oldu. Meclis’te dün akşam zaman zaman yaşanan bir talihsiz Meclis iletişim kazası olmuş. Tekin Bingöl’ün Ermeni Soykırımı konusundaki tutumunun ne benden ne partimizden farklı olmadığı açıkça ortadadır.” dedi.

Özel, yaşananlar hakkında şunları söyledi:

  • İlk kez görev yapılan bir süreçte kapanan mikrofonun Tekin Bingöl’ün söz kesmesi gibi algılandığı bir noktada bir telefon görüşmesiyle dikkatin dağınık olduğu yerde asla ve asla Meclis’in başkanlık divanını da takınılmaması gereken tutumun yapılmasıyla birlikte istenmeyen olaylar bütünü oluşmuş. Bu meseleyi böyle değerlendirmek lazım.
  • Meclis’te böyle durumlarda bir arka oda var, oraya geçilir ve bu tip kazalar telafi ederler. Bu imkanın değerlendirilmesi mümkün olmamış. Bir cezalandırma olmuş, zaten fiilin onu gerektirdiği konusunda toplam mutabakat var.
  • Biz muhalefetin böyle meselelerden dolayı birbiriyle sürtüşme, sert dille cevap vermesini hiçbirimiz değil, bir kişiyi memnun edeceğini biliyoruz.

Özel, ayrıca şunları ekledi:

  1. O kişide hepimize zulmeden kişidir. Dünü dün akşamda bırakmak lazım. CHP olarak biz bundan sonraki süreçte İYİ Parti’ye duyduğumuz saygıdan ötürü iyi ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
  2. Bizim muhalefetin birbirine düşmesine böyle bir süreçte hakkı yoktur.
  3. Kimseye de CHP’nin ittifakının dışında kimlerle müttefikse biz tekiz demesinler biz Türkiye ittifakıyız. Yerel seçimden önce çok konuştuk.

Özel’in açıklamalarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun tepkisi merakla bekleniyor.

DERVİŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Milletvekili George Aslan’ın “Talat Paşa heykeli tartışmasını” “Denizli Milletvekilimiz Yasin Öztürk Bey’i kınama cezasıyla cezalandırdılar. Burada da DEM, AK Parti ve CHP ortaklaştılar. Hepsi bir olabilir ama Türkiye’nin geleceği açısından biz tekiz. Divan Katibi arkadaşımız Sayın Yasin Öztürk’e kınama kararı veren TBMM’nin kararını tanımıyor ve kınıyorum. Ermeni diasporasının tezlerini Türkiye’ye taşımaktan imtina etmeyen bir zihniyete karşı sessiz kalıp, sükut eden Meclis Başkanı’na da artık milletvekili arkadaşlarımız kürsüye çıktığında da ‘Sayın Başkan’ diye hitap etmeyecekler” sözleriyle değerlendirmişti.

AYRINTILAR GELİYOR…

Related Posts

Özdağ: Zafer Partilileri, Sözcü gazetesi alarak Sözcü TV’ye destek olmaya davet ediyorum

Özdağ: Zafer Partilileri, Sözcü gazetesi alarak Sözcü TV’ye destek olmaya davet ediyorum

Muhammed Yakut’un genelevde öldüğü ortaya çıktı

Muhammed Yaku’un Almanya’da gittiği sauna-genelevde ‘ani kalp krizi’ geçirerek öldüğü ortaya çıktı. Yakut’un ölümünü beraber olduğu kadının haber verdiği ileri sürüldü,

Ömer Çelik’te CHP’ye sert kınama: Hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP yöneticilerine sert çıktı. Çelik ” Bütün siyasi varlığımızla Cumhurbaşkanımıza dönük hadsiz bir dil kullananların karşısında duracağımızdan ve bunlara hadlerini hatırlatacağımızdan kimse kuşku duymasın” dedi.

Ülke şokta! Muhalefet lideri bir araca bindirilip zorla kaçırıldı

Mozambik’te siyaset sahnesi sarsıcı bir gelişmeyle gündeme oturdu. Demokratik Devrim Partisi’nin lideri Vitano Singano, kimliği belirsiz 6 kişi tarafından silah zoruyla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Olayın üzerinden iki gün geçmesine rağmen Singano’dan hâlâ haber alınamıyor.

Trump ve Zelenski görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin baş danışmanı Andriy Yermak, ABD Başkanı Donald Trump ile Zelenski arasında görüşme gerçekleştiğini duyurdu.

Mezuniyet töreninde diplomasını yırtmıştı: Doruk Dörücü serbest

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını yırtan CHP Gençlik Kolları üyesi Doruk Dörücü adliyeye sevk edildi. Doruk Dörücü serbest bırakıldı.