Sivas’ta Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine pazar desteği

SİVAS (İGFA) – Son dönemde hayata geçirilen sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisi daha ekleyen Sivas Belediyesi, kent merkezinde ikamet eden dar gelirli ailelerin Ramazan ayında sebze-meyve ihtiyaçlarını karşılamaları adına haftalık 500 TL nakit destek sağlayacak.

Vatandaşların Gülkart hesaplarına yatırılacak bu ödemeler, pazar esnafının cep telefonlarına yüklenecek özel bir uygulama aracılığıyla pazar alışverişlerinde kullanılabilecek.

Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, projeyi duyurmak amacıyla Tuzlugöl Mahallesi’ne kurulan semt pazarını ziyaret etti. Esnaflar ile tek tek selamlaşarak hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Uzun, Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere sağlanacak nakit yardımların detayı hakkında bilgiler verdi.

Dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılarken yerel esnafın da desteklenmesini sağlayan bir sistem oluşturduklarını dile getiren Başkan Uzun, Gülkartlara yatırılacak ödemelerin pazarcı esnafının cep telefonlarına yüklenecek bir uygulama vasıtasıyla alışverişlerde kullanılabileceğini söyledi.

Sağlanacak destekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Halil Şahin ise Gülkart ile yapılacak alışverişlerde pazar esnafı olarak vatandaşlara ilave %10 indirim sağlayacaklarının müjdesini verdi.

Related Posts

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

Boykotla zora düşen Espressolab çöpçatanlığa mı başladı?

19 Mart operasyonlarının ardından CHP lideri Özel’in boykot çağrısı yaptığı markalar arasında bulunan ünlü kahve zinciri Espressolab flört uygulaması çıkardıklarını duyurdu.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.

Trump’tan büyük gaf! Ana dili İngilizce olan ülke liderine sordu: Böyle konuşmayı nereden öğrendiniz?

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Haziran’da beş Afrika ülkesinin lideriyle Beyaz Saray’ın Devlet Yemek Salonu’nda bir araya geldi. Farklı dillerde konuşan katılımcılar, toplantıda çeviri için kulaklık kullandı. Ancak Liberya Devlet Başkanı Joseph Boakai konuştuğunda, Trump bir kulaklığa ihtiyaç duymadı çünkü Liberya’nın resmi dili İngilizce.

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

‘Prompter’ ayrıntısı dikkat çekti… Eski İYİ Partili vekilden ‘Öcalan’ çıkışı: ‘İmralı’yı cezaevi sanıyorduk, stüdyo olmuş…’

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın videosuna tepki geldi. “İmralı’yı cezaevi sanıyorduk; stüdyo olmuş” diyen Aydın, “İktidar adeta celladına aşık olmuş bir halde ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki planlarına ne yazık ki aracılık etmektedir. İktidarı eleştiren televizyon ekranları karartılırken, bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşına ekran açılmaktadır” dedi.