Sokak röportajı sonrası “cumhurbaşkanına hakaret”ten tutuklanan yurttaştan haber var!

Sokak Kedisi isimli YouTube kanalına röportaj veren Nermin K. (76) isimli yurttaş, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Yaklaşık 1 haftadır tutukluluğu devam eden Nermin K.’nin durumuyla ilgili olarak ‘Sokak Kedisi’ kanalının X hesabından bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Nermin annemiz, 76 yaşında ve tam 8 gündür tutuklu. Bu süreçte CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik hukuki destek sağlamak adına tüm süreci en başından itibaren yakından takip etti. Bakırköy Kadın Cezaevi’ne Nermin annemizi ziyarete giden avukatlar, kendisinden ilk haberi getirdi. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Nermin annemiz, hiçbir suç işlemediğini, yalnızca ifade özgürlüğü kapsamında düşüncelerini dile getirdiğini kamuoyuna iletti”

Related Posts

Acil durum hattı çöktü: 13 milyon kişiye ‘aramayın’ çağrısı

ABD’de 13 milyon kişinin yaşadığı Pensilvanya genelinde 911 acil yardım hattı çöktü. Vatandaşlara, acil durumlar dışında bu hattı aramamaları çağrısı yapıldı.

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

Boykotla zora düşen Espressolab çöpçatanlığa mı başladı?

19 Mart operasyonlarının ardından CHP lideri Özel’in boykot çağrısı yaptığı markalar arasında bulunan ünlü kahve zinciri Espressolab flört uygulaması çıkardıklarını duyurdu.

Binanın çatısına çıkıp çocukları yangından kurtardı: Hademeden madalyalık kurtarma operasyonu

Paris’te bir okul hademesi olan Fousseynou Samba Cissé, işten çıktıktan sonra karşılaştığı yangında altı kişiyi kurtararak kahraman ilan edildi. Altıncı kata tırmanarak alevler içindeki daireden çocukları alan Cissé, kalabalığın gözleri önünde gerçekleştirdiği bu cesur hareketle Fransız hükümetinin takdirini kazandı.

Trump’tan büyük gaf! Ana dili İngilizce olan ülke liderine sordu: Böyle konuşmayı nereden öğrendiniz?

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Haziran’da beş Afrika ülkesinin lideriyle Beyaz Saray’ın Devlet Yemek Salonu’nda bir araya geldi. Farklı dillerde konuşan katılımcılar, toplantıda çeviri için kulaklık kullandı. Ancak Liberya Devlet Başkanı Joseph Boakai konuştuğunda, Trump bir kulaklığa ihtiyaç duymadı çünkü Liberya’nın resmi dili İngilizce.

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı

TİHEK Başkanlığına Fahrettin Altun atandı