Sütaş’tan Tahsildaroğlu’na onlarca süt şirketine soruşturma!

Rekabet Kurulu, Süt Sektöründeki Teşebbüsleri Soruşturuyor

Çiğ süt alımı, süt yemi satışı ve paketlenmiş süt ürünlerinin üretim ve satışıyla ilgilenen 41 teşebbüs ve Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği, Rekabet Kurulu’nun dikkatini çekti ve soruşturma başlatıldı.

Rekabet Kurulu’nun açıklamasına göre, fiyat belirleme, pazar paylaşımı ve rekabeti olumsuz etkileyebilecek bilgi değişimi gibi ihlaller sebebiyle söz konusu şirketler ve dernek, Kanun’un 4. maddesini ihlal etmiş olabilirler. Bu sebeple önaraştırma süreci başlatıldı.

Hangi Şirketler Soruşturma Altında?

Soruşturma kapsamına alınan şirketler şunlar:

Çiğ süt alımı pazarında;

  • Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği
  • Ak Gıda San. ve Tic. AŞ
  • Akova Süt ve Gıda Mamülleri San. ve Tic. AŞ

Süt yemi satışı pazarında;

  • Abalıoğlu Yem Sanayi AŞ
  • Ak Gıda San. ve Tic. AŞ
  • Pro Yem Sanayi ve Ticaret AŞ

Paketlenmiş süt ve süt ürünleri üretim ve satış pazarında;

  • Ak Gıda San. ve Tic. AŞ
  • Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ
  • Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Tic. AŞ

Related Posts

Büyüyen tehlike

Her fırsatta ifade etmişimdir; 20. Asır 1945-1989 arasında hüküm sürmüş bir zamân dilimidir. Hobsbawn’ın onu Kısa Yüzyıl olarak nitelemesi boşuna değildir. 1989’u esas almamın sebebi ise, 20.Asrı nitelendiren meşhûr Berlin Duvarı’nın yıkılışıdır. Bu sembolik bir değerlendirmedir. Değilse 20.Asrın yıkılışı bu hâdise bir anda olmuş bitmiş değildir. Çöküş, parça parça yaşandı ve hâlen yaşanmakta . 2025, yâni kronolojik olarak 21. Asrın ilk çeyreğinde bile çöküş devâm ediyor. Bunu bana düşündüren

Çin’in nisan ayı ihracatı yükseldi

Çin’de nisan ayında ihracat, ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifelerini artırmasına rağmen yükseldi.

Muğla’da iş cinayeti: Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Muğla’nın Dalaman ilçesinde kanalizasyon kazısı esnasında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Donald Trump’tan İngiltere ile ‘çığır açan’ ticaret anlaşması: ‘Fantastik tarihi bir gün’

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere ile yeni bir ticaret anlaşması imzaladıklarını duyurdu. Anlaşma, iki ülke arasındaki ticaretin hızlanmasını ve bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Trump, aynı zamanda Ukrayna ile yapılan nadir toprak elementleri anlaşmasını da onayladı.

Dolar günler sonra sert yükselişe geçti

Döviz piyasalarında haftanın son işlem gününde sert yükselişler yaşanıyor. Dolar/TL kuru 38,73 seviyesinde bulunurken, Euro/TL ise 43,58 seviyesinde hareketleniyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: İstifa dilekçesine bunları yazan kıdem tazminatı hakkını kaybediyor

Kıdem tazminatı yalnızca işten çıkarılanlara değil, haklı nedenle istifa eden çalışanlara da verilebiliyor. Ancak istifa dilekçesine yazılacak yanlış bir ifade, hem tazminat hakkını kaybettirebilir hem de işverene ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü doğurabilir. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, çalışanların en sık yaptığı hatalara dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir