Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner Hastalığı ve Klima Bakımı

Lejyoner hastalığının önlenmesi için klima bakımı şart!

Lejyoner hastalığı, özellikle 25-55 derece arası sularda hızla üreyen Legionella Pnömonisi bakterisinin neden olduğu bir enfeksiyon hastalığıdır. Kronik belirtiler arasında ateş, kas ağrıları, nefes darlığı ve bulantı gibi semptomlar bulunmaktadır. Bu bakteri genellikle su ile çalışan sistemlerde çoğalabilir ve klima gibi cihazlarda sıkça rastlanabilir. Yaz aylarında klima kullanımının artmasıyla klima bakımının düzenli yapılması önem arz etmektedir.

Erken teşhis ve tedavi hayati önem taşır!

Lejyoner hastalığına yakalandıktan sonra belirtilerin ortaya çıkmasının ardından erken teşhis konulmazsa veya tedavi edilmezse ölüm riski artabilir. Hastalığın nedeni olan Legionella bakterisi solunum yoluyla bulaşabilir ve zatürreye dönüşebilir. Kan ve idrar tahlilleri ile teşhis edilen hastalık, hastanın semptomlarına göre farklılık gösterebilir. Özellikle kalabalık ortamlarda bulunan kişiler ve risk altındaki gruplar için daha dikkatli olunmalı ve belirtiler üzerinde durulmalıdır.

Risk altındaki grupların dikkat etmesi gerekenler!

Lejyoner hastalığına karşı daha yüksek risk altında olan kişiler arasında sigara içenler, KOAH hastaları, amfizem hastaları ve 50 yaş üstü bireyler bulunmaktadır. Ek olarak, böbrek yetmezliği, akciğer yetmezliği, astım ve kanser gibi rahatsızlıkları olanlar da risk altındadır. Bu kişilerin özellikle sindirim semptomlarına karşı daha dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Related Posts

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Kabızlığa hangi yiyecekler iyi geliyor?

Covid ders oldu, pandemi anlaşması imzalandı

Dünya üzerindeki hemen her ülkeden temsilcilerin DSÖ için bir araya geldiği bu hafta Cenevre’de, büyük bütçe kesintileri gündemde değerlendirilirken ve COVID-19 düzeyindeki sağlık tehditleriyle mücadele anlaşması üç yıllık müzakerelerin ardından küresel liderler tarafından kabul edildi.

Diyet yapmasına rağmen karnındaki şişlik inmeyen kadının rahminden 9 kilogramlık ur çıktı

Diyet yapmasına rağmen karnındaki şişlik inmeyen kadının rahminden 9 kilogramlık ur çıktı