Temmuz zammı netleşiyor: Emekli, memur ve çalışanlar için beklenen senaryo

TÜİK Verilerine Göre, 2025 Enflasyon Farkları Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı enflasyon verilerine göre, 2025’in ilk dört ayının ekonomik durumu ortaya çıktı. Hükümet enflasyondaki azalışı vurgularken, vatandaşlar günlük hayatta henüz bu düşüşü hissetmediklerini belirtiyor.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun’a göre, enflasyondaki düşüş, fiyatların düştüğü anlamına gelmiyor, aksine fiyatlar hala yükseliyor ancak daha yavaş bir tempoda artıyorlar.

TÜİK verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı %13,36’ya ulaşırken, memur ve memur emeklileri için bu oran %12,29 olarak açıklandı. Mayıs ve Haziran ayları verileriyle birlikte Temmuz ayında ödenecek farkların netleşmesi bekleniyor.

Erdursun’un Dünya Gazetesi’nde yayımlanan köşe yazısında belirttiğine göre, memurlar için Temmuz ayında enflasyon farkının %17-18 aralığında olması tahmin ediliyor. Diğer yandan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %17-18 oranında bir artış yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret tarafında durum farklı. Ocak ayında %30 oranında zam alan asgari ücrete, Temmuz ayında ek bir zam yapılmaması bekleniyor. Erdursun’a göre, eğer enflasyon farkı %17-18 aralığında olursa, hükümet asgari ücret konusunu tekrar gündeme getirmeyebilir. Bu durum diğer ücretliler için de ek zam yapılmayabileceği anlamına gelebilir.

Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranları sonrasında, en düşük emekli aylığının 17.000-17.250 TL aralığında olması bekleniyor. Ancak Erdursun’a göre, yapılacak artışlar memurların, emeklilerin ve çalışanların alım gücünü yeterli derecede artırmaya yetmeyebilir.

Geçim sıkıntısının Temmuz’dan sonra daha da artabileceğine dikkat çeken Erdursun, ekonomik durumda belirgin bir değişiklik olmadıkça bu tablonun değişmeyeceğini aktarıyor.

Related Posts

Dünyanın en mutlu 20 şehri açıklandı: Türkiye yine şaşırtmadı

‘Mutlu Şehir Endeksi’nde, şehirlerin yönetişim, sivil katılım, ekonomi, sağlık, çevre ve ulaşım gibi alanlardaki performanslarının değerlendirildiği bildirildi. Endekse göre; Kopenhag kültür, yönetişim ve ekonomik faaliyetlerin canlı bir merkezi …

Bankacılık sektörünün mevduatı yükseldi

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 2 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 74 milyar 905 milyon 961 bin lira artarak 22 trilyon 601 milyar 548 milyon 267 bin liraya yükseldi.

Rusya-Çin işbirliği: Petrol ve doğal gaz sevkiyatı artırılacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Çin’e bu yıl petrol, doğal gaz ve LNG sevkiyatının artırılacağını, kömür ihracatının ise kısmen azalacağını açıkladı.

KKM’de yaklaşık 2 ayın en sert çıkışı!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki düşüş sürdü. Son 7 hafta en hızlı çıkışın yaşandığı 2 Mayıs haftasında KKM hesapları 25,5 milyar TL gerileme gösterdi.

Sermaye kesiminde rahatsızlık büyüyor: “Sanayi kan kaybediyor”

Türkiye ekonomisi bir süredir derin bir kriz yaşıyor. Ekonomideki kötü gidişat artık hasır altı edilmeyecek kadar görünür olup iktidarın kendi kitlesinden de rahatsızlıklar yükselince AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi …

Özel, İSO’yu ziyaret edecek! Takviminde MÜSİAD ziyareti var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iş dünyasına yönelik ziyaretleri sürüyor. Geçtiğimiz günlerde TÜSİAD ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) ile görüşen Özel’in, bu kez de İstanbul Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret edeceği bildirildi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir