Türkiye’nin ilk Jandarma Generali: Gülden Paşa…

Gülden Mat Şakir, Türk Jandarma Tarihine Altın Harflerle Geçti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 30 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2025/293 sayılı kararnameyle, Gülden Mat Şakir tuğgeneralliğe terfi etti.

16 Ağustos 2024’te Çankırı İl Jandarma Komutanı olarak atanan ve Türk Jandarma tarihinde bir ilke imza atan ilk kadın subay olan Şakir, şimdi de Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanlığı görevine getirildi.

Bu terfi ve görev değişikliğiyle Şakir, adını bir kez daha Türk Jandarma tarihine altın harflerle yazdırdı.

Gülden Mat Şakir, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma teşkilatında uzun yıllardır üst düzey görevlerde bulunan deneyimli bir subay olarak tanınıyor.

Çankırı İl Jandarma Komutanı olarak görevlendirilmesiyle jandarma teşkilatında cinsiyet eşitliği adına önemli bir dönüm noktası oluşturan Şakir, tuğgeneralliğe yükselmesiyle kariyerinde yeni bir başarıya imza atıyor. Disiplinli kişiliği, lider vizyonu ve üstün görev bilinciyle örnek bir profil sergiliyor.

Related Posts

Son dakika… Bakan Yerlikaya duyurdu: Ehliyet yenileme süresi uzatıldı

Son dakika haberi… İçişleri Bakanı Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin yenileme süresinin üç ay süreyle uzatıldığını duyurdu.

Kuzey Marmara’da feci kaza: Anne öldü, eşi ve çocukları yaralı

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde feci bir kaza meydana geldi. Takla atan otomobilde anne öldü, eşi ve çocukları yaralandı.

MGK bildirisinde ‘terörsüz Türkiye’ ve ‘Suriye’ vurgusu: Her türlü bölücü, yıkıcı ve ayrılıkçı faaliyet engellenmeli

MGK bildirisinde ‘terörsüz Türkiye’ ve ‘Suriye’ vurgusu: Her türlü bölücü, yıkıcı ve ayrılıkçı faaliyet engellenmeli

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’dan İsmail Kahraman’a nezaket ziyareti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkanvekili İsmail Kahraman’ı ziyaret etti. Görüşmede kültür ve sanat politikaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Kahraman, Refah-Yol Hükümetinde Kültür Bakanı olarak görev yapmıştı.

Bakanlık duyurdu: Çocuklar için riskli oyuncak acilen toplatılıyor

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’un Bağcılar ilçesinde üretimi yapılan kırmızı zıp zıp topların piyasadan geri çekileceğini duyurdu. Yapılan açıklamada, oyuncaklarda zararlı kimyasalların tespit edildiği belirtildi.

82 yıldır yasaklı olan köy 1 günlüğüne açılıyor

Bir zamanlar yaşam dolu bir köydü, şimdi sessizlik hakim… 82 yıldır yasaklı olan bu köy, 1 günlüğüne yeniden ziyaretçilere kapılarını açıyor. Unutulmaması gereken şey ise hala adım atılmaması gereken tehlikeli bölgeler var.