Üniversitede skandal. Sur cinayeti protestosuna soruşturma açıldı

Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri Kadın Cinayetlerini Protesto Etti

İstanbul Eyüp Sultan ve Fatih ilçelerinde Semih Çelik tarafından öldürülen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in ölümlerini protesto etmek isteyen Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, 8 Ekim 2024 tarihinde kampus içerisinde bir protesto yürüyüşü düzenledi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, yürüyüşe katılan öğrenciler hakkında 3 ay sonra soruşturma başlattı.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

Kadın cinayetlerini protesto etmek amacıyla yürüyüşe katılan öğrenciler, üniversite tarafından bir yazı ile uyarıldı. Yazıda şu ifadeler yer almaktaydı:

“Üniversite yerleşkesinde 8 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen ‘Kadın Ölümleri’ temalı yürüyüş ile ilgili tutanak tutulmuş ve bu tutanak doğrultusunda Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, 3 Aralık 2024 tarih ve 1060092 sayılı soruşturma emri ile yürüyüşe katılan ve slogan atan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatmıştır.”

Related Posts

BM’den Afganların ülkesine zorla gönderilmesinin ‘acilen durdurulması’ çağrısı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Afganların ülkelerine geri gönderilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk’ün de ifadelerine yer verildi. Türk, “Bölgedeki ülkeler, Afganistan’a geri dönüşlerin gönüllü, güvenli, onurlu ve uluslararası hukuka uygun olmasını sağlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

54. Deniz Kuvvetleri Kupası Tamamlandı

Deniz Kuvvetleri Kupası Yat Yarışı, Göcek’te ödül töreniyle sona erdi. Dereceye girenler ödüllerini aldı.

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımına İki Yeni İmza

Hande Baladın ve Helin Kayıkçı, Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Taraflar, başarı hedeflediklerini vurguladı.

Meclis kürsüsüne neden çıplak ayakla çıktı?

CHP Ankara Milletvekili Semra Dinçer, zeytinlik alanların madenciliğe açılmasını öngören düzenlemeye karşı tepkisini TBMM Genel Kurulu’nda tepki gösterdi. Dinçer, kürsüye çıplak ayakla çıkarak, “Bu kürsüye çıplak ayakla çıkıyorum; çünkü ben kömürün karasına teslim edilen değil, alın teriyle yoğrulmuş, bereket fışkıran tertemiz topraklara basmak istiyorum. Siz doğayı ancak yeşilin dolar olduğu yerde hatırlarsınız,” ifadelerini kullandı.

Acil durum hattı çöktü: 13 milyon kişiye ‘aramayın’ çağrısı

ABD’de 13 milyon kişinin yaşadığı Pensilvanya genelinde 911 acil yardım hattı çöktü. Vatandaşlara, acil durumlar dışında bu hattı aramamaları çağrısı yapıldı.

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da

CANLI | “Tarihî açıklamalar yapacak” denilmişti; Erdoğan’ın konuşması için gözler Kızılcahamam’da