Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varis Tedavisi: Doç. Dr. Emir Cantürk Anlatıyor

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, varis hastalığının sadece kadınlarda değil, son zamanlarda erkeklerde de artış gösterdiğine dikkat çekiyor. Cantürk, doğru tanı ve güncel tedavi yöntemleriyle varis sorununun üstesinden gelinebileceğinin altını çiziyor.

‘Varis Tedavisi Kişiye Özel Olmalı’

Varisin özellikle kadınlar ve yaşlılarda sık görüldüğünü belirten Doç. Dr. Cantürk, “Varis, toplar damarlar içinde kan akışının yön değiştirmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Kan normalde ayaktan kalbe doğru akmalıdır, ancak varisli hastalarda bu akış tersine döner ve bu durum kaçak olarak adlandırılır. Fizik muayene ve ultrason ile kolayca teşhis edilebilir” diyor.

‘Üç Farklı Tedavi Yöntemi Uygulanabilir’

Hastanın varis durumuna göre tedavi yöntemini belirlediklerini söyleyen Doç. Dr. Cantürk, şu bilgileri paylaşıyor: “Varis tedavisinde üç ana yöntemimiz var. Damarı çıkarabilir, yakabilir veya tıkayabiliriz. Damar çıkarma eski ve hala etkili bir yöntemdir. Yakma işlemi genellikle lazer veya radyofrekans ile gerçekleştirilir. Bu yöntemler genişlemiş damarlar için çok etkilidir. Aynı seansta her iki bacağa da müdahale edilebilir. Hastalar genellikle aynı gün taburcu olabilirler.”

‘Kılcal Damarlar İçin Köpük Tedavisi’

Kılcal damarlar için anestezi gerektirmeyen ve hızlı sonuçlar veren köpük tedavisine de değinen Doç. Dr. Cantürk, “Bu tedavi yöntemi yaklaşık 15 dakika sürer ve özellikle kış aylarında tercih edilir. Ancak yaz aylarında da uygulanabilir. Yaz aylarını rahat geçirmek isteyenler için kış aylarında tedavi olmalarını öneriyoruz” şeklinde konuşuyor.

‘Ameliyat Sonrası Hızlı İyileşme’

Varis tedavisi gören 28 yaşındaki Tuğçe Çiçek, ameliyat sonrası deneyimlerini şu şekilde aktarıyor: “Yaklaşık 2 yıl önce bacak ağrılarım artmıştı. Doç. Dr. Emir Cantürk’e başvurdum. Gerekli testler yapıldıktan sonra ameliyat olmam gerektiği söylendi. Doktorun yaklaşımı beni çok rahatlattı. Ameliyattan 4 saat sonra yürümeye başladım, 6 saat sonra taburcu oldum. Diz kapağı ağrılarım ve bacak ödemin geçtiğini gördüm. Şu an kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum” diyor.

Related Posts

Tiroidiniz alarm veriyor olabilir

Tiroid hormonlarının az ya da fazla çalışması vücuttaki birçok sistemi olumsuz etkiliyor. Çarpıntıya da yol açıyor kilo almaya da… Ülkemizde çok yaygın. Genellikle kadınlarda görülüyor. Ancak pek çok kişi yaşadığı şikayetlerin tiroid kaynaklı olduğunu bilmiyor.

TTB’den kenevir düzenlemesine ilişkin uyarı: Tıbbi kullanımlar dışında piyasaya açılmamalı!

TTB’den kenevir düzenlemesine ilişkin uyarı: Tıbbi kullanımlar dışında piyasaya açılmamalı!

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Suyun olduğu her yerde bulunabiliyor! Hastalığına karşı klima bakımını ihmal etmeyin

Lejyoner hastalığının, özellikle yaz aylarında suyla çalışan sistemlerde rahatlıkla üreyebildiğine dikkat çeken Gastroenteroloji ve Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, özellikle yaz aylarında klima kullanılan ortamlarda üreme ve yayılma ihtimali bulunan, Lejyoner hastalığına neden olan Legionella bakterisinin bulaşma yolları, belirtileri, risk grupları ve önlenme yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Sigara ve alkol kullanımında ‘kanser’ tehlikesi

Doç. Dr. Zeynep Gümrükçü, yoğun sigara ve alkol tüketiminin ağız kanserine davetiye çıkardığını belirterek, “Özellikle sigara kullanımında çok yaygın görülen alt dudak yaraları, 2 hafta veya çok daha uzun süre geçmeyen yaralar bizi korkutuyor. Bu dokulardan biyopsi alıyoruz. Ve maalesef kanser hücreleriyle karşılaşıyoruz” dedi.