Özgür Özel’den Müsavat Dervişoğlu’na yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu’na Yanıt!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun tüm TBMM’de yaşanan gerilime dair yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Özel, “Müsavat Bey’in açıklamalarını takip ettim. Ben Meclis tarihinde grup başkanvekilliği yapan iki kişiden birisiyim. Dün akşam yaşananları dikkatlice sonradan izleme imkanım oldu. Meclis’te dün akşam zaman zaman yaşanan bir talihsiz Meclis iletişim kazası olmuş. Tekin Bingöl’ün Ermeni Soykırımı konusundaki tutumunun ne benden ne partimizden farklı olmadığı açıkça ortadadır.” dedi.

Özel, yaşananlar hakkında şunları söyledi:

  • İlk kez görev yapılan bir süreçte kapanan mikrofonun Tekin Bingöl’ün söz kesmesi gibi algılandığı bir noktada bir telefon görüşmesiyle dikkatin dağınık olduğu yerde asla ve asla Meclis’in başkanlık divanını da takınılmaması gereken tutumun yapılmasıyla birlikte istenmeyen olaylar bütünü oluşmuş. Bu meseleyi böyle değerlendirmek lazım.
  • Meclis’te böyle durumlarda bir arka oda var, oraya geçilir ve bu tip kazalar telafi ederler. Bu imkanın değerlendirilmesi mümkün olmamış. Bir cezalandırma olmuş, zaten fiilin onu gerektirdiği konusunda toplam mutabakat var.
  • Biz muhalefetin böyle meselelerden dolayı birbiriyle sürtüşme, sert dille cevap vermesini hiçbirimiz değil, bir kişiyi memnun edeceğini biliyoruz.

Özel, ayrıca şunları ekledi:

  1. O kişide hepimize zulmeden kişidir. Dünü dün akşamda bırakmak lazım. CHP olarak biz bundan sonraki süreçte İYİ Parti’ye duyduğumuz saygıdan ötürü iyi ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
  2. Bizim muhalefetin birbirine düşmesine böyle bir süreçte hakkı yoktur.
  3. Kimseye de CHP’nin ittifakının dışında kimlerle müttefikse biz tekiz demesinler biz Türkiye ittifakıyız. Yerel seçimden önce çok konuştuk.

Özel’in açıklamalarının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun tepkisi merakla bekleniyor.

DERVİŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Müsavat Dervişoğlu, DEM Parti Milletvekili George Aslan’ın “Talat Paşa heykeli tartışmasını” “Denizli Milletvekilimiz Yasin Öztürk Bey’i kınama cezasıyla cezalandırdılar. Burada da DEM, AK Parti ve CHP ortaklaştılar. Hepsi bir olabilir ama Türkiye’nin geleceği açısından biz tekiz. Divan Katibi arkadaşımız Sayın Yasin Öztürk’e kınama kararı veren TBMM’nin kararını tanımıyor ve kınıyorum. Ermeni diasporasının tezlerini Türkiye’ye taşımaktan imtina etmeyen bir zihniyete karşı sessiz kalıp, sükut eden Meclis Başkanı’na da artık milletvekili arkadaşlarımız kürsüye çıktığında da ‘Sayın Başkan’ diye hitap etmeyecekler” sözleriyle değerlendirmişti.

AYRINTILAR GELİYOR…

Related Posts

DEM Parti’den İzmir operasyonuna tepki

Şafak operasyonlarını eleştiren DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Siyasi hesaplaşmaların yargı yoluyla çözülme gafletinden bir an önce vazgeçilmelidir.” dedi.

Netanyahu’nun Trump’ı ziyaret edeceği tarih belli oldu

İsrail basınının, diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre Netanyahu, gelecek hafta ABD’yi ziyaret edecek. Netanyahu’nun ABD ziyareti kapsamında 7 Temmuz’da Beyaz Saray’da Trump ile görüşmesinin beklendiği kaydedildi. ABD-İSRAİL HEYETLERİ …

İsviçreli yamaç paraşütçüsü Fethiye’de hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yapan İsviçre uyruklu Jaabiri Ezzeddine, kalkış sonrası yaşanan kazada hayatını kaybetti.

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

CHP il başkanları Genel Merkez’de toplandı | Ankara İl Başkanı: Karar çıkmasını beklemiyorum; Kılıçdaroğlu’nun sağduyusuna inanıyorum

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Hindistan’da bir fabrikada reaktör patladı: 10 ölü

Tüm Türkiye nefesini tuttu: Milyonların gözü kurultay davasında

Türkiye’nin gözü, kulağı bugün Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek bir davada. CHP’de 38. Olağan Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davada; “mutlak butlan” kararı, kayyum atanması, davanın ertelenmesi ya da istemin reddedilmesi olasılıkları bulunuyor.